28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare staadioni ideekonkursi võitis “Maailmarekord”

Kuressaare linnavalitsus kuulutas eile välja Kuressaare staadioni tribüünihoone ideekonkursi võidutööde autorid. Esikoha vääriliseks tunnistati AS Tari ideelahendus märgusõnaga „Maailmarekord“ mille autoriteks osutusid arhitektid Mihkel Tüür ja Ott Kadarik.

Ideekonkursi põhieesmärgiks oli saada Kuressaare staadioni tribüünihoonele ja seda ümbritsevale staadioni territooriumile eskiislahendus, mille autoritega asutakse läbirääkimistesse pakutud ideekavandi alusel eel- ja põhiprojekti koostamiseks vajaliku hankelepingu sõlmimiseks väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse alusel.

Ideekonkursile laekus 21 võistlustööd, millest žüriile hindamiseks hankekomisjoni poolt esitati 20. Žürii otsus auhinnatud tööde osas oli konsensuslik.

Auhinnatud töödega saab tutvuda Kuressaare Kultuurikeskuse fuajees kuni 23. juulini, kuhu lisaks ideekonkursi võidutöödele on välja pandud valik viimasel kümnendil Kuressaares läbiviidud arhitektuurivõistluste võistlustöödest.

Arhitektuurikonkursi paremusjärjestus:

1. koht – MAAILMAREKORD

Ettevõte: AS TariAutorid: Mihkel Tüür, Ott Kadarik

2. koht – VICTOR

Ettevõte: Arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜAutorid: Mari Renno, Emil Urbel

3. koht – SAPS

Ettevõte: OÜ Arhitektuuribüroo Stuudio ParalleelAutorid: Andres Lember, Jaak Huimerind, Martin Ivask

Ostupreemia – KURG

Ettevõte: Ninja Stuudio OÜAutorid: Roland Reemaa, Hans Peeter Isand, Jaan Tiidemann

Ostupreemia – OAAS

Ettevõte: KAMP Arhitektid OÜAutorid: Peeter Loo, Jan Skolimowski

Esimese koha saavutanud töö sai preemiaks 3800 eurot, teise koha saavutanud töö 2850 eurot, kolmanda koha saavutanud töö 1900 eurot, ja kaks ostupreemiat summas 950 eurot.

Tribüünihoone on esialgu kavandatud vähemalt kahekorruselisena. Esimesel korrusel asuvad kõikvõimalikud abiruumid nii hooldusmasinate kui ka personali ja inventari jaoks, riietumis- ja duširuumid, treenerite ruumid; teisele korrusele tulevad tribüünid, tualettruumid publikule, heli- ja meediaruum, sekretariaat.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785