Tööriistade renditurul allahindusralli läbi

Tööriistade rendihindades tänavu olulisi muutusi toimunud ei ole, kuid pärast raskeid aegu on laenutusturg taas elavnemas ning rendifirmad on asunud tasapisi tööriistaparki uuendama.

„Püütakse säilitada kainet mõistust ja iga hinna eest seadmete renti enam väga ei toimu,“ kinnitas Cramo Estonia AS-i müügijuht Rait Mõtsmees. „Suurele allahindlusrallile on püütud pidurid peale tõmmata, aga see ei tähenda seda, et headele klientidele allahindlusi ei tehtaks.“ Ta nentis, et praegu renditakse kõiki seadmeid, aga eriti nõutud on tellingud ja erinevad tõstukid.

„Rentimisega on üldjuhul nii, et paljudel ehitusfirmadel on olemas valik käsitööriistasid ja pisut enamgi – renditakse eritehnikat ja suuremaid seadmeid,“ selgitab Mõtsmees ning lisab, et nemad uuendavad ja täiendavad oma tööriistaparki igal aastal, et läbi kvaliteetse ja laia tootevaliku pakkuda parimat teenust.

Tõnu Ottoson Rendimeister OÜst rääkis, et seadmete rendihinnad on alates sellest kevad-talvest näidanud uuesti tõusutrendi. "Pärast ehitusmahtude kukkumisest tulenevast nõudluse vähenemisest 2008.-2010. aastal võis täheldada rendihindade langust, mis mõningatel juhtudel oli päris tuntav. Nüüd ilmselt püütakse taastada languse eelne hinnatase," sõnas ta.

Loe tööriistade rentimisest pikemalt tänase Äripäeva ehituse rubriigist. Päevapileti selleks saad soetada SIIN .

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed