22. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algatati Estonia teatri vastas asuva kvartali detailplaneering

Tallinna linnavalitsus otsustas algatada Estonia pst, Kaubamaja tn, Rävala pst ja Teatri väljaku vahelise kvartali detailplaneeringu koostamise.

Planeeritava maa-ala suurus on 4,2 hektarit. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on luua eeldused kuuekorruselise Tallinna Ülikooli Akadeemilise raamatukoguhoone säilitamiseks, alale kuni 8-korruseliste äri- ja büroohoonete ehitamiseks ning olemasolevate hoonete säilitamiseks ja juurdeehitusteks, Rävala pst 8 asuva ärihoone 11–12 korruselise osa ümberehitamiseks ning planeeritavale alale jäävate korterelamute katusekorruste kasutuselevõtmiseks.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Arco Ärikeskuse OÜ (praegune Melon Ärikeskuse OÜ), eskiisi koostas osaühing K-Projekt AS. Tallinna linnaplaneerimise amet ja kesklinna valitsus korraldavad algatatud detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse avaliku arutelu.

Kvartali linnaehituslikuks dominandiks on Rävala pst 8 kinnistul paiknev 11-12-korruseliste osadega ärihoone. Kvartali Teatri väljaku poolsel küljel paiknevad raamatukoguhoone ning Eesti Teaduste Akadeemia Instituutide hoone peafassaadid, vestibüül, peatrepikoda ja saal koos interjöörilahendusega on tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Planeeritava kvartali siseosa on kujunduselt kaootiline.

Planeeritav maa-ala jääb vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus linna olulistest vaatepunktidest ja vanalinnasuunalistelt tänavatelt.

Planeeritava maa-ala kontaktvöönd on kesklinna kõige intensiivsemalt kasutatav polüfunktsionaalne osa. Piirkonnas hästi korraldatud ühistransport tagab hea ühenduse linna kõigi äärealadega. Algatatava detailplaneeringu eskiislahendus on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785