Uus Maa: maaostul on perspektiivi

Maa hind on aastakümnete jooksul olnud pidevas rahulikus tõusus ja kui maa ostu investeerida, ollakse pikas perspektiivis alati võidus, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Marje Soosaar

Kinnisvaraturul on müügis soodsa hinnaga maatükke kaugemal kui 100 kilomeetrit Tallinnast. Need maatükid ei asu mere kaldal ega jõe või järve vahetus läheduses. Selliseid pakkumisi soovitan vaadata perspektiivitundega.

Ostu puhul on soovitav tähelepanu pöörata ümbritsevale keskkonnale, ligipääsuteede kohta käivale juriidikale ja kohalikule perspektiivplaneeringule. Viimane on oluline seetõttu, et tulevikus ei selguks tõsiasi, et vanemad on oma lastele kinkinud mõne hektari suuruse jalutusplatsi, kuhu hoonet ei tohi püstitada.

Teisest küljest ei ole selline lahendus paha maaomanikule, kellele on jõukohane taolist luksust endale lubada – ka ilma hoonestusõiguseta maatükile on võimalik tulutoov kasutusvõimalus leida. Kilomeetreid pole mõtet karta  – võrrelduna maailma mastaabiga annab kogu Eestimaa kõigest ühe paraja linna suuruse välja.

Mõeldes lastele, kes tulevikus on nõus oma elu maapiirkonnas jätkama, oleks ideaalne investeering mõne hektari suurune vana talukoht, kus on oma veekogu ja  metsa- ning põllumaad. Metsamaa ost on perspektiivne, kuid ei tohi unustada, et iga maa ja metstükk vajab hoolitsemist.

Investeerimine pankrotistunud arendusprojekti: soodsa ja tasuva hinnaga ostetud arendusprojekti puhul saab jätkata arendust ja kasumit teenida. Hooleta jäetud kinnistu ost turuhinnaga on kindel investeering: iga sellisesse ettevõtmisse paigutatud sent töötab kasumitoojana, kas siis rahalises või hoopis emotsionaalses väljundis.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed