„Tiigimehed“ solgivad kaevandamisturgu

Riik tahab teha elu kibedaks maaomanikel, kes süvendavad põllule või keset metsa augu, ristivad selle tiigiks ja ärivad väljakaevatud mulla, liiva, kruusa vms mustalt maha.

Riiki ja kohalikke omavalitsusi üle kavaldavate maaomanike must äri käib lihtsalt – kaevad liiva- või kruusahunniku otsa augu, ütled, et see on tiik, ja väljakaevatud kraami müüd naabrile või tuttavale ehitusmehele, kirjutab Saarte Hääl.

Kui oletada, et “tiik” on sada meetrit pikk, paarkümmend lai ja kaks-kolm meetrit sügav, tähendaks see maavarakogust vähemalt 4000 kuupmeetrit, mis müües võib sisse tuua mitukümmend tuhat eurot puhtalt kätte.

“Meie ajame pabereid, teeme uuringuid ja analüüse ning maksame raha, teised mehed löövad aga lihtsalt kopa maasse ja kaevavad,” ütles mitmel pool Eestis kaevandamisega tegeleva OÜ Moreen esindaja Vello Merilo.

““Tiigimeeste” kavaldamine on tekitanud pahameelt ja paksu verd seadusekuulekate “karjäärimeeste” hulgas, kes on pidanud läbima kogu bürokraatiamasina selleks, et tegutseda,” ütles Saaremaalt pärit riigikoguliige Jaanus Tamkivi, endine keskkonnaminister.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed