14. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muusikaakadeemia plaanib laienemist

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu detailplaneeringu, mis loob võimalused Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia laienemiseks.

Detailplaneering võimaldab rajada Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoonele kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega juurdeehituse ning Sakala tn 11 krundil olevale hoonele kuni kahekorruselise peale- ja juurdeehituse ning näeb ette Sakala tn 9 krundil oleva elamu säilitamise.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppehoonele kavandatud juurdeehitus on planeeritud krundi Sakala ja Tatari tänava poolsesse külge. Vahetult Sakala tänava äärde jääv hooneosa on kavandatud viie maapealse korrusega. Kontserdi- ja teatrisaali külastajatele on ette nähtud sissepääsud Sakala ja Tatari tänavalt.

Planeeritud maa-ala suurusega 1,01 hektarit asub Kesklinnas Tatari, Sakala, Kentmanni ja Allika tänava vahelisel alal. Rävala pst 16 kinnistul asub 1999. aastal ehitatud viie maapealse korrusega (valdavas osas nelja korrusega) Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppehoone. Sakala tn 17 / Tatari tn 13 krundil ja Sakala tn 11 krundil on kolme maapealse korrusega hoone ning Sakala tn 9 krundil viie maapealse korrusega eluhoone.

Planeeritud maa-ala paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis. Lisaks jääb planeeritav maa-ala II at e.Kr. - 16. saj. pärinevale asulakohale, mis on tunnistatud arheoloogiamälestiseks.

1985. aastal toimus arhitektuurikonkurss Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia hoone terviklahenduse saamiseks, mille võitsid arhitektid K. Luts, U. Elmik ja K. Voolaid. Detailplaneeringus kavandatud hoone osa oli võistlustöös ette nähtud rajada teises ehitusjärjekorras.

Detailplaneeringu koostamise algatamist õppehoone laiendamiseks taotles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Planeeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 30. juuni 2010 korraldusega, detailplaneeringu eskiislahendusega sai tutvuda 22.-28. juulini ning detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks toimus 29. juulil avalik arutelu. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Tallinna Linnaplaneerimise Amet ja Kesklinna Valitsus korraldavad peale vastuvõtmist 1,01 ha suuruse maa-ala kohta koostatud Rävala pst 16, Sakala tn 9, Sakala tn 11 ja Sakala tn 17 kinnistute detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785