Autor: Eneken Laasme • 13. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordkalk rõhub lubjaturule Baltimaades

Nordkalk AS näeb lubjaturu suurenemist Baltimaades, kasv jätkub ka Soomes ja Venemaal, kirjutab Ehituse erileht. Ettevõte plaanib Rakke tehase rekonstrueerimisse investeerida lähiajal 6,8 miljonit eurot.

“Meie toodete müük ehitusmaterjalide tootjatele vähenes majanduslanguse perioodil kuni 70%,” sõnas Nordkalki tegevdirektor Andres Rammul. “Nüüdseks võime enamiku tootjate puhul rääkida mahtude stabiliseerumisest ja mõningasest tõusust, mis tihti on küll põhjustatud mitte kohaliku turuolukorra paranemisest, vaid pigem seotud tehniliste lahendustega, nagu tootmine kogu regiooni tarvis ainult ühes tootmisüksuses või tootmine ekspordi tarbeks.”

Nordkalki ekspordimahud on möödunud ja sel aastal kasvanud. “Tuntav on nõudluse kasv eriti Soomes mitmetes tööstustes,” sõnas Rammul. 

Praegu on Rammuli sõnul turgude käitumine erinev. “Kasv tundub jätkuvat Soomes ja Venemaal. Meie jaoks on aga oluline lubjaturu suurenemine Baltimaades.”

Nordkalki lähituleviku olulisim projekt on seotud tehase rekonstrueerimisega Rakkes. “Selle võimaldas kustutamata lubja turu suurenemine Baltimaades tänu metallurgia ja keskkonnaalasele vajadusele,” selgitas Rammul.  Kokku investeerib Nordkalk projekti 6,8 miljonit eurot Rakke tehases ja 1,3 miljonit eurot Lätis ettevõtte suurkliendi taristusse, tagamaks toodangu kohaletoimetamine ja vajalik varu häireteta tootmiseks.

Nordkalk AS on Põhja-Euroopa lubjakivitoodete tootja Nordkalk Corporation tütarettevõte Eestis. Firma käive oli eelmisel aastal 219 miljonit ja ärikasum 7 miljonit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785