Arco Vara: 30 000 eurot tasub paigutada ka metsamaasse

Arco Vara Tallinna ja Harju piirkonna hindamise juht Virgo Laansoo kirjutab Kinnisvarateatmikus, et investeerimine maasse oleneb eelkõige rahalistest võimalustest, kuna krediidiasutused hoonestamata kinnistute tehinguid reeglina ei finantseeri.

"Kui võimalus investeerida on kuni 30 000 eurot, siis soovitan osta elamumaad looduslikult kaunitesse kohtadesse veekogu lähedale (Saaremaa, Läänemaa, Põhja-Eesti mereäärsed piirkonnad, Lõuna-Eesti järveäärsed krundid), Otepää ja Otepää lähiümbrus on kindlasti perspektiivikas piirkond," usub Laansoo ja lisab et ka Harjumaal mõne ilusa privaatse koha leida.

Kindlasti tasub tema sõnul kaaluda ka metsamaa ostmist. Metsamaa keskmine hektarihind on 2500–4000 eurot, 30 000 euroga võib soetada 10 ha metsamaad. "10 hektarit põllumaad ei ole väga atraktiivne, sest reeglina otsitakse suuremaid põllumaa massiive, mistõttu on vajaliku investeeringu suurus suurem," märkis ta.

Kui rahalised võimalused on suuremad, siis lisaks eeltoodud piirkondadele soovitab Laansoo osta ka elamumaad Tallinna parematesse piirkondadesse: Nõmme, Kristiine, Pirita ja Kakumäe asum. "Praegu on linnas paiknevate kruntide hinnatase mõistlik ja ligikaudu 100 000 euroga võib leida krundi, mis rahuldab ka nõudlikuma kliendi soove (mainekas piirkond, kõrghaljastus, kommunikatsioonid)," nentis ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Ehituse erilehed