Puitehitiste eksport kasvas aastaga ligi 45%

Statistikaameti andmetel moodustas puidust kokkupandavate ehitiste eksport I kvartalis 32,4 miljonit eurot, mis on 2010. aasta sama perioodiga võrreldes pea 45 protsenti enam.

Puitehitiste ekspordi sihtriikide seas oli esikohal jätkuvalt Norra, mis aasta esimeses kvartalis moodustas 8,5 miljoni eurose ekspordikäibega veerandi koguekspordist. Võrreldes 2010. aasta I kvartaliga kasvas Eesti puitehitiste eksport Norra tänavu ligi 34 %. 

Peamiste ekspordi sihtriikidena järgnesid Norrale vastavalt ligi 7,3 miljoni ja 3,3 miljoni eurose ekspordikäibega Saksamaa ja Suurbritannia. Olulisteks ekspordi sihtriikideks Eestis puidust kokkupandavatele ehitistele on ka Prantsusmaa, Soome ning Taani, kuhu väljavedu moodustab 6-9 protsenti koguekspordist. 

Eksport Soome kasvas 302 165 eurolt ligi 2,2 miljoni euroni selle aasta esimeses kvartalis võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga ning eksport Taani 192 010 eurolt kahe miljoni euroni.

Puittoodete eksport moodustas I kvartalis kokku 342 miljonit eurot, kasvades 30% võrreldes 2010. aasta sama ajaga. Puittoodete import moodustas 83 miljonit eurot. Puidupõhise toodangu väliskaubanduse bilanss oli 259 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta I kvartaliga paranes 58 miljoni euro võrra.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed