Korterite ruutmeetri hind jätkuvalt üle tuhande euro

Tänavu mais tehti Tallinnas kinnisvaraga 16 protsenti enam tehinguid kui aprillis ning korterite pinnaühiku maksumus püsib viimase kahe aasta kõrgtasemel, selgub 1Partneri turuülevaatest.

Mais ületas Tallinna korterite pinnaühiku maksumus teist kuud järjest 1000 euro piiri (1023 eur/m2). Võrreldes eelmise aasta maiga on tänavu keskmine pinnaühiku maksumus 6,2 protsenti kõrgem. Statistika kohaselt müüdi Tallinnas mais kõige kallim korter 536 000 ja odavaim 1000 euro eest.

Eelmisel kuul tehti Tallinnas kinnisvaraga eelmisest kuust saja võrra enam ehk 723 ostu-müügitehingut kogumaksumusega 49,2 miljonit eurot. Tehingute arv kasvas aastatagusega võrreldes 5,7 protsenti ning maht 14,8 protsenti.

Tallinna korteritehingute arv kasvas mais 3,2 protsenti 444 tehinguni. Korterite kogumaksumus tõusis ühe protsendi 27,3 miljonini. Võrreldes 2010. aasta maiga oli korteritehingute arv tänavu 11,9 protsenti väiksem, kuid kogumaksumus 3,3 protsenti kõrgem.

Mais võõrandati Tallinnas 24 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on kahe võrra enam kui aprillis. Kalleim elamu leidis ostja 518 000 ja odavaim 1600 euro eest. Tallinnas müüdi 12 elamukrunti, mis on ühe võrra vähem kui aprillis. Kalleim krunt võõrandati ligi 230 000 ja odavaim 667 euro eest.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul mais tõus jätkus, kuid kasvunumbrid jäid tagasihoidlikuks. “Ostjate huvi on suunatud Tallinnast välja Harjumaale, kus tehinguaktiivsuse kasvu on oodata ka edaspidi. Paralleelselt langeb tehingute arv suveks aga kommertskinnisvara sektoris,” kommenteeris ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed