Soome pelgab ehitajate puudust

Soome ehitussektorit ähvardab lähiaastail taas tööjõupuudus, ennustab Helsingi kaubanduskoda.

Kaubanduskoja uuringu järgi napib ehitustandritel juba õige pea eelkõige meistreid, insenere ja plekkseppi, vahendab ajaleht Taloussanomat. Aastaks 2020 on ehitusalal tekkimas umbes 16 500 töökohta, kuid tööle kandideerijaid napib – kel on vähe vilumust, paljudel aga kehv väljaõpe.

Peagi on ilmselt kätte jõudmas veel ka kogenud remondimeeste ja majasoojustajate põud, sest Soome elamufond aina vananeb ning hoonete energiatõhususe nõuded karmistuvad, kuid ehitusspetsialistide koolitamine ei suuda muutuva nõudlusega sammu pidada.

Osale arutelus

  • Elmar Ots

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed