7. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millist tehnoparki valida?

Tehnopargi valikul on kõige olulisem kriteerium asukoht, ent valik sõltub ka ärispetsiifikast, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade juht Fred Linnukütt.

Tehnopargi valikul on kõige olulisem kriteerium asukoht.  Tähelepanu peab pöörama sellele, kuidas tehnopargist suvel ja talvel liikuma saab, kuidas kliendid äri võimalikult lihtsalt üles leiavad.

Hea tehnopark asub logistiliselt sobivas kohas nii klientide, äri kui ka seal töötava personali seisukohalt. Heades asukohtades on nt Tallinna Tehnoparkidele kuuluv Tondiraba tööstuspark, Jüri, Rae, Mõigu ja Tänassilma tehnopark ning ka Paldiski ja Kiiu pargid.

Tehnopargi valik sõltub ka ärispetsiifikast. Kui on vaja kaubikutega näiteks Poola vahet sõita, siis sobib Tänassilma, sest sealt saab otse Pärnu maanteele.

Hea asukohaga tehnopargid Rae ja Jüri  Kruntide hinnad algavad 17 €/m2, Rae tehnopargis ja Jüris pakutakse 45 €/m2. Viimane tehing oli hinnaga 44,4 €/m2. Asukoht on hea – vahetult Tallinna kõrval. Sobib ideaalselt vaheladude ja müügiesinduste alaks just oma asukoha pärast. Hea mugav tulla Tallinnast, aga ka kaugemalt.Hinnad algavad 34 €/m2. Logistiliselt hea asukoht. Sobib tootmiseks, ladudeks ja ka müügiesindusteks, viimast on ka mitmed ettevõtted teinud, sest paistab väga hästi Pärnu maanteele ära. Hea ühendus Tallinna ringteega. Töölised saavad suhteliselt mugavalt ühistranspordiga tööle sõita.

Logistiliselt on väga hea asukoht, sest kõigile suurtele trassidele (Tartu, Peterburi ja Pärnu mnt) on mugav ligipääs. Sadam ei ole kaugel.Ainukeseks miinuseks on ühistranspordi puudulik ühendus Tallinnaga, mistõttu töölistel on suhteliselt ebamugav tööl käia. Sobib hästi tootmiseks ja ladudealaks.Mõigu

Miinuseks on puudulik ühistranspordiühendus ja Mõigu–Jüri tee pooleliolev ehitus. See tee vähendaks liikluskoormust Tartu maanteel ja muudaks mugavamaks liiklust Tallinna ringteega.Tänassilma

Autor: Fred Linnukütt

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785