Autor: Alyona Stadnik • 2. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Water Seri pankrotti hakatakse arutama juuni keskel

Harju maakohus määras veerajatiste ehitusega tegelevale ASile Water Ser ajutise pankrotihalduri ning asub kuu keskel Water Seri vastu esitatud pankrotiavaldust menetlema.

Water Seri ajutiseks pankrotihalduriks on advokaat Heikki Ojamaa ja firma vastu laekunud pankrotiavalduse läbivaatamine toimub kohtus 15. juunil. Water Seri vastu esitas pankrotiavalduse AS Jetoil mai keskel.

Äripäev kirjutas hiljuti, et Water Ser võitis AS Narva Vesi poolt korraldatud Narva vee- ja kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimise projekteerimis-ehitustööde hanke, kus ta esitas kallima pakkumise. Kõigest päev pärast lepingu sõlmimist ilmnes, et Water Seril on maksuvõlg. AS Narva Vesi projektijuht ei olnud tol ajal mures, sest Water Ser tegi ühispakkumise OÜ Astlanda Ehitusega.

Lisaks AS Water Serile on selle grupis raskustes ka teised ettevõtted. Näiteks Water Ser Lääne-Eesti võlausaldaja, täitematerjalide tarnija Valicecar nõuab kohtus Water Ser Lääne-Eesti OÜ pankrotti, sest laekumata on arveid enam kui 135 000 euro eest. 20. aprillil esitas Water Ser Groupi tütarettevõte AS Water Ser Lõuna-Eesti Tartu maakohtule pankrotiavalduse.

Tänase seisuga ulatub Water Ser ASi maksuvõlg 17 713 euroni ja emaettevõtte Water Ser Groupi maksuvõlg 82 576 euroni, millele lisandub intress 2502 eurot.

Water Ser Groupi koduleheküljel põhjendab ettevõtte juhatuse liige Andres Pürg majanduslikke raskusi rahvusvahelise finantskriisiga, mis jõudis Eestisse 2009. aastal. Veel toob Pürg põhjusena turulanguse tõttu kasvanud konkurentsi ning selle, et Eesti turule on sisenenud tugevaid rahvusvahelise taustaga ettevõtteid.

Taust:

Water Seri viimasel ajal pooleli jäetud objektid ja objektid, kus pole suudetud töödega alustada:  

• Kiili KVH hange – Kiili alevi ja Luige aleviku vee-ja kanalisatsioonirajatiste ehitus, Osa 2 Luige (74,9 milj EEK km-ta);• AS Kovek hange – Laagri keskasula puurkaevpumplate rekonstrueerimine (12,2 milj EEK); Tõrva Linnahoolduse Asutus – Tõrva linna reoveepuhastusjaama projekteerimis-ehitushange (17.3 milj EEK);• OÜ Sindi Vesi - Sindi linna vee- ja kanalisatsioonirajatiste rekonstrueerimis - ehitustööd  (71,1 milj. EEK);• Põltsamaa Varahalduse OÜ – Põltsamaa linna ning selle lähiümbruse ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimine ja laiendamine (31.5 milj. EEK)

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785