2. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väärt kujundusideed ADM kontoris

Mulluse Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia pälvisid  Rotermanni Jahulaos asuvad  ADM Interactive bürooruumid. E-turundusagentuuri tegevjuht Riho Pihelpuu tunnistas, et oli pisut skeptiline, kas summad, mida töö eest küsitakse, on seda ikka väärt.

„Võibolla mul lisaks vedas nii ehitaja (Tabasalu Meistrid) kui rendileandjaga (U.S. Real Estate), aga pärast koostööd meie kontori projekteerinud arhitektidega Tomomi Hayashi, Ahti Grünberg ja Kerli Valk'uga võin öelda, et tehtud töö oli seda väärt - ja rohkemgi veel,“ rääkis ta. Ettevõtte CVst lähtudes anti arhitektidele ette märksõnad: loodus, rohelus, aed, kasvuhooned, kuurid, elav, open-office.

Vaata fotogaleriid ADM Interactive büroost:

Eelkõige on Pihelpuu rahul sellega, kuidas erinevad alad on vaheseintega eraldatud nii, et on säilinud avara open-office'i kontseptsioon. Kuigi erinevad tsoonid on üksteisest eraldatud pääseb valgus ka kõige tagumistesse ruumidesse.

Teiseks on väga hästi ja säästlikult lahendatud tema hinnangul statsionaarsed töökohad, kus kombineerides Eestis valmistatud erilahenduse komponente (valgustid, lauaplaadid, eraldusseinad) ja standardseid IKEA lahendusi, on loodud mõnusad ja hästi efektiivselt ruumi kasutavad personaalsed avatud-kontori töökohad.

"Näiteks laudadele on disainiti sirmid, mis ühtlasi toimivad nii heliisolaatorite, privaatala tekitajate kui ka lihtsalt paberite ja pliiatsite taskuna. Kõike seda täiendab veel erilahendusena loodud valgusti, mille valgustugevus on iga töökoha jaoks eraldi seadistatav," selgitas Pihelpuu.

Kolmandaks on tellija rahul arhitektide leidliku lahendusega, mis muutis sadakond ehituspoest hangitud tavalist töömeestele ehitusel kasutamiseks mõeldud valgustit kontori põhivalgustuseks.

Mööbli juures toob ta veel eraldi välja väiksemates koosoleku ruumides kasutatud lauad, mis valmistati tavalistest kaablirullidest.

Kuna eelarve oli suhteliselt kitsas, siis mõne hea idee teostamiseks tuli seda pisut suurendada, aga mitte üle 10% algsest eelarve mahust, märkis Pihelpuu.

Esimesest eskiisist kuni ehitajale tööprojekti esitamiseni läks ligi kolm kuud. „Kaks-kolm kuud on minimaalne projekteerimisaeg, kui pind ehitataks nn toorele pinnale, kus ei ole midagi peale välisseinte. Intensiivsem tööperiood kestis 1,5-2 kuud. Esmalt valmistati ette alusplaan ja ehituslik osa, mis oli sisend inseneridele kommunikatsioonide ja ventilatsiooni projekteerimiseks. Sealt edasi käis paralleelselt koos inseneridega mööbli ja muude sisust detailide disainimine, komplekteerimine valimine ja leiutamine,“ jagas Pihelpuu oma kogemusi tellijana.

Foto: Meeli Küttim
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785