1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: vanalinnast kümnendik kuulub välismaalastele

Värske uuringu kohaselt kuulub 10 protsenti Tallinna vanalinnast välismaalastele, ülejäänu jaguneb küllaltki ühtlaselt kohalike eraisikute, ettevõtete ja riigi/linna vahel.

Pindi Kinnisvara/ERI Kinnisvara koostas Tallinna kesklinna valitsuse tellimusel põhjaliku uuringu Tallinna vanalinnast, mille käigus kaardistati vanalinna kõik 597 hoonet ning analüüsiti omandite, kasutusotstarvete, elanike ja tehingute struktuuri. Ülevaadet esitleti eile Tallinna vanalinnapäevade raames peetud konverentsil „Vanalinna kinnisvaramuster“.

„Palju kõneainet tekitanud kuulujutud, justkui vanalinn on välismaalastele maha müüdud, ei vasta tõele,“ rääkis Pindi Kinnisvara/ERI Kinnisvara juhatuse esimees Kalev Roosiväli. Ülevaate kohaselt kuulub välismaalastele vanalinnast kümnendik, kuhu on kokku liidetud nii eraisikud kui vanalinnas kinnisvara omavate ettevõtete välismaalastest omanikud.

Eraisikutele kuulub vanalinnast üldse vaid veerand, kolmandik hoonetest on avaliku sektori omanduses (Tallinna linn, riik, ühiskondlikud organisatsioonid), kolmandaks suureks grupiks on ettevõtted.

„Ülevaatest joonistus selgelt välja, et vanalinna elukeskkond on väga mitmekesine, kus on täidetud kõik vajalikud linna funktsioonid, elu- ja ärikondlikult on kasutusotstarve laias laastus suisa pooleks,“ lausus Roosiväli. „Tegemist on kalleima tsooniga terves Eestis- keskmine korteriomandite ruutmeetrihind oli 2011. aasta aprillis-mais vanalinnas 2563 €, võrdluseks Tallinna kesklinna linnaosas oli see 1485 €, kesklinna uusarenduste esmamüügi puhul 1873 € ja Tallinnas keskmisena 1033 €,“ lisas ta.

Lõplikult valmib uuring juuni lõpus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785