1. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BREM: vene ostjat huvitab eksklusiivne kinnisvara

Venemaalt pärit ostjad otsivad BREM Kinnisvarabüroo maakleri Anna Menduse sõnul suuri, kvaliteetse siseviimistlusega kortereid eksklusiivses majas ning on huvitatud ka suurematest arendusprojektidest.

„Kuigi signaalid kinnisvaraturu arengute kohta on tihti üsna vastukäivad, võib siiski täheldada turu aktiviseerumist vähemasti pakkumiste ja ostuhuviliste osas,“ kommenteeris Mendus kinnisvaraturgu.

Menduse selgituste kohaselt on praegu välja kujunenud üsna kindlad kinnisvaraobjektid ja hinnavahemikud, mille vastu kliendid huvi üles näitavad ning on valmis tehinguid tegema.

„Eestimaalased tunnevad huvi ja on valmis ostma suuri, kolmetoalisi kortereid uues majas, maksimaalse hinnaga kuni 95 000 eurot,“ rääkis Mendus.

Samuti otsitakse maakleri sõnul odavaid väiksemaid ja remonti vajavaid kortereid Mustamäel, Lasnamäel ning Õismäel, hinnaga kuni 38 000 eurot. Ostjate huviorbiidil on ka paarismajad ja ridaelamud Pirital, Kakumäel, Viimsis ning Haaberstis, hinnaga 95 000 - 195 000 eurot. Hästi leiavad ostjad ka kahe- ja kolmetoalised renoveeritud korterid kesklinnas, hinnaga 63 000-83 000 eurot.

„Venemaalt pärit ostjad otsivad suuri, kvaliteetse siseviimistlusega kortereid eksklusiivses majas, kusjuures hind ei ole eriti oluline, kui korter ostjale meeldib,“ kirjeldas Mendus.

Vene ostja on huvitatud ka suurtest arendusprojektidest, nagu näiteks ärihooned Tallinna piirkonnas. Samuti huvitutakse vanalinna üürikorteritest, soovitavalt Raekoja platsi läheduses.

„Mitmed soomlastest kliendid on soovinud odavat, kuni 320 eurost üürikorterit Vanalinnas, kuid taoline soov on ebareaalne,“ ütles Mendus.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785