Uponor: tehnosüsteem peaks kestma vähemalt 50 aastat

Uute korterite siseviimistluse tase on küll buumiajaga võrreldes tunduvalt kvaliteetsem, ent seina sisse jäävate põhikonstruktsioonide rajamisel üritatakse jätkuvalt küsitava kvaliteediga materjaliga läbi ajama, rääkis Uponor Eesti OÜ turunduse ja müügi üksuse juht Aivar Sigur.

“Ostjad seina sisse ei näe ja valivad korteri asukoha, välimuse ja hinna järgi. Seda ei saa inimesele pahaks panna, aga tegelikult peaks arvestama, et tapeeti või seinaplaate vahetatakse tavaliselt kümnekonna aasta tagant, kuid tehnosüsteemid peavad kestma terve hoone eluea ehk vähemalt viiskümmend aastat,” ütles Sigur ja lisas, et teatud mõttes ostetakse põrsast kotis.

Ehituskvaliteet on pärast buumi Siguri sõnul küll paremuse poole liikunud, ehitusjärelvalve tugevam ning pikemaajalise sihiga arendajad vastutustundlikumad, ent siiski tuleks koduostjal küsida täpsemat informatsiooni ka vee- ja küttesüsteemi komponentide, tootja ning garantii kohta.

“Praegu küsitakse uusarenduste eest juba küllalt soolast ruutmeetri hinda, kuid tihti ei lähe vorm ja sisu kokku. Pahatihti pannakse seinasisesed vee- ja küttetorustikud kokku kõige odavamatest materjalidest,” märkis Sigur.

Tema sõnul on see ka üheks põhjuseks, miks veekahjud on Eestis kõige sagedamini esinev  kahjuliik, jäädes väljamakstud kindlustushüvitistelt vaid pisut alla tulekahjudele. "Paraku ei jää lekkiva torustiku põhjustatud probleem ühe korteri piiresse ning enamasti saavad kannatada ka alumiste naabrite kodud," nentis Sigur.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed