30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT alustas mehhatroonika keskuse ehitust

AS YIT Ehitus ja Tallinna Teaduspark Tehnopol alustasid 9000 ruutmeetri suuruse Mehhatroonika keskuse ehitustöödega, mis jõuavad lõpule 2012. aasta septembriks.

Elektroonika- ja masinaehitusettevõttele suunatud kontori- ja laborihoone maksumus on 7 miljonit eurot. Hoone ehitamiseks on YIT Ehitus ja Tallinna teaduspark Tehnopol loonud ühisettevõtte. Keskuse projekteeris arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal OÜ.

Ligi 50% keskuse kogupinnast on täna ettevõtetele broneeritud. Suurrentnikena hakkavad hoones tegutsema Mehhatroonika Innovatsioonikeskus IMECC ja mõõtevahendite taatlemise ja kalibreerimisega tegelev AS Metrosert.

Mehhatroonika Innovatsioonikeskuse juhatuse liikme Jüri Riivese sõnul peaks kõrgtehnoloogiline tootmine olema Eesti tõeline tulevik. „Meil on hea meel, et rajatav Mehhatroonika keskus loob alused püstitatud sihtide saavutamiseks ning on teerajajaks tootmise ja teaduse integratsioonis.“

Mehhatroonika keskusesse loodava labori näol on elektroonika ja mehhaanika ettevõtetel olemas tingimused prototüüpide valmistamiseks. Laboris on võimalik otsast lõpuni toota väiksepartiilisi elektroonikaseadmeid, mille valmistamiseks Eestis seni võimalus puudus.

Metroserdi juhataja Ain Noormägi hinnangul on Tehnopoli rajatav Mehhatroonika keskus riigi metroloogia keskasutuse jaoks hea asukoht. „TTÜ teaduspotentsiaalist, Eesti masinatööstuse tootmispotentsiaalist ja Metroserdi mõõtealasest usaldusväärsusest tekkiva sünergia toel tekib tugeva ekspordivõimega tehnoloogiakeskus,“ lisas Noormägi.

„Tehnopoli uued kinnisvaraarendused näitavad ettevõtluse suurenevat huvi asuda ülikoolidele lähemal. Oleme kindlad, et innovatsiooni tehakse koostöös ülikoolidega ning usume, et Mehhatroonika keskusest saab koostöö ehe näide,“ ütles Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa.

"Teaduspargi puhul meeldib meile väga kontseptsioon, kus teaduse ja äri sidumisel tekib lisandväärtus, mis arenduse väärtuslikuks muudab. Mehhatroonika keskuse vajalikkust näitab ka see, et enamikule üüripinnast on huvilised juba olemas," ütles AS YIT Ehitus juhatuse esimees Margus Põim.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785