Roben: alapakkujad seavad tellijale lõksu

Merko Ehituse juhatuse esimehe Tiit Robeni hinnangul annab riik lennusadama hankele raha juurde andes ehitusturule tugeva sõnumi, et mõnede ehitajate alapakkumised makstakse kinni.

„Kui Nordecon, kes sai Lennusadama hanke tänu 30-protsendilisele teadlikule alapakkumisele, kajastaks vastavalt raamatupidamise reeglitele oma aruandes kogukahjumi, ei tunduks ettevõttele ehitusturu hetkeseis roosilisem kui teistele turuosalistele," rääkis Roben.

"Iseenesest on väga tore, et riik on valmis ehitusturule raha juurde panema, aga siin ootaks sellisel juhul võrdset kohtlemist kõigi turuosaliste suhtes," märkis Roben ja lisas, et Merko on teinud sisendhindade kallinemise tõttu lõpuni mitmeid olulisi ja ettevõtte jaoks kahjumlikke objekte selle asemel, et ära jalutada või raha juurde kombineerida.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed