27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu ümbersõidu tunnelid ehitab Lemminkäinen

Kolmapäeval kirjutasid maanteeameti ja Lemminkäinen Eesti ASi esindajad alla Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee tunnelite ehituse lepingule.

Tööd lähevad maksma 213 906 eurot. Lepingu kohaselt peaks juuli lõpust tunnelite piirkonnas saama sõita mööda kaherajalist sirget teed.

Liiklusohutuse kiiremaks parandamiseks lihtmenetluse korras sõlmitud leping näeb ette kolme jalg- ja jalgrattatee tunneli ehitust ning kaherajaliste ajutiste ülesõitude rajamist, kusjuures nn Kuldse Kodu esine ja Lina tn tunnel koos ülesõiduga peavad valmima kuu aja jooksul ning teine, Raba tn tunnel kahe kuu pärast.

Tunnelid ehitatakse välja sellisel tasemel, et neile saaks rajada ajutised ülesõidud – jalg- ja jalgrattaliikluse avamiseks tuleb nad lõpuni ehitada ning seda tehakse ette valmistatava suurhanke korras.

Ülesõitude puhul on tegemist liiklusohutuse eesmärgil teostatava ajutise lahendusega seniks, kuni suve teisel poolel selguv uus ehitaja nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee järgmisel aastal lõpuni ehitab. Eelmine ehitaja – Läti firmast SIA Binders ja Eesti firmast AS Koger&Partnerid koosnev konsortsium – jättis nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee ehituse talvel pooleli.

Maanteeamet sõlmis Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis AS Koger&Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks SIA Binders.

Vastavalt lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli juba möödunud aasta 15. oktoobril. 16. märtsil saatis Maanteeamet Läti firma SIA Binders ja Eesti firma AS Koger&Partnerid esindajaile avalduse Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse ehituslepingute lõpetamise kohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785