Iga neljas Moskva võõrtööline töötab ehitusel

Pea veerand Moskvasse sisserännanutest on hõivatud ehitussektoris ja kuna sageli on tegemist immigratsiooniseaduse rikkumisega, võib linn keelata ehitusfirmadel migrantide tööle meelitamise, vahendab RIA Novosti.

Mullu karistati reeglite rikkumise eest välistööjõu kasutamisel 44 ehitusfirmat, kellele määrati trahve pea 90 miljoni rubla ulatuses. Vene ehitajaile makstakse Moskva regioonis kolm korda kõrgemat palka kui näiteks sisserännanud hiinlastele.

Mais saabus Moskvasse 600 000 välisriikide kodanikku, neist 50 000 seosest tööga. Linnas on aga sadu tuhandeid ebaseaduslikult sisserännanuid, näiteks mullu tuvastati 230 000 immigratsiooniseaduse rikkumist.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed