26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli uus hoone sai nurgakivi

Tallinna Teaduspargis Tehnopol pandi eile nurgakivi hoonele, mille ehitusse suunatav koguinvesteerinug on pea 8 miljonit eurot.

Kaheksakorruselise hoone 9000 ruutmeetril hakkavad aasta pärast asuma arendus-, labori- ja büroopinnad, mille avatud planeeringud aitavad kaasa ideede ja teadmiste vahetamisele ettevõtluses. 50% teadus- ja büroohoonest on ettevõtetele juba broneeritud. Suurim, 2000 ruutmeetrine tegevuspind ehitatakse Cybernetica AS-i tarbeks.

Teaduse ja ärikompleks ehitatakse energiasäästlikke ehitusmudeleid kasutades. Hoone arhitekt on Kalle Rõõmus ning ehitaja Astlanda Ehitus OÜ. Hoone ehitusse suunatav koguinvesteering on ligikaudu 8 miljonit eurot.

„Teaduslike äride hoones hakkavad tegutsema teadusvaldkonna tippettevõtted, kelle jaoks on oluline asuda ülikoolide läheduses," kommenteeris projekti Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa. „Selle hoonega algab teaduslinnaku uuenemine. Esimest korda pärast 25 aasta pikkust vaheaega saab teaduspark uue hoone. Lähiajal rajatakse Tehnopoli teaduslinnakusse kokku 20 000 ruutmeetrit labori- ja kontoripinda," lisas Konsa.

„Nõudlus moodsa ärikinnisvara järele ülikoolide läheduses õigustab meie investeeringut kindlasti," tõdes Astlanda Ehitus OÜ juhatuse liige Kajar Kruus.

Cybernetica ASi juhatuse esimehe Ülo Jaaksoo sõnul on hoone kontseptsioon ettevõttele sobiv. „Meie ettevõtte toimimiseks ei piisa pelgalt mugavast büroopinnast kesklinnas. Me vajame ruume ka laboritele, seadmete valmistamiseks ja katsetamiseks. Peame oluliseks koostööd teadlaste ja ülikoolidega, et edukad olla. Uus keskus tagab meile need tingimused," ütles Jaaksoo.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Tehnopoli juhatuse liige Pirko Konsa ja Astlanda Ehitus OÜ juhatuse liige Kajar Kruus müürisid teaduslike äride hoone nurgakivisse eile hoone ID-kaardi, mälupulga hoone projektiga, tänase ajalehe ja euromündid.

Tallinna Teaduspark Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele tehnoloogiaettevõtetele. Tehnopolis asub üle 150 ettevõtte (sealhulgas Skype), Tallinna Tehnikaülikool ja IT Kolledž.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785