26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraostja 10 salasoovi

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing asus kinnisvaraturul ostja rolli ning tõi välja detailid, mis mõjutavad tehingu käiku, olenemata sellest, kas potentsiaalne klient on kinnisvarasektori telgitagustega kursis või mitte.

1. Maakler vastab telefonile kohe või helistab tagasi. Kliendi esmane soov objekti kohta lisainfot saada põhineb tavaliselt esmaemotsioonil, ehk ta eeldab, et saab oma küsimustele kiirelt vastused.

2. Maakler vastab telefonile ka laupäeval ja pühapäeval. Suur osa inimesi on nädala sees tööga hõivatud ja eelistab huvipakkuvate objektidega tutvuda vabadel päevadel. Kui maakler nädalavahetusel ei tööta, võiks selle kohta kinnisvarakuulutustes olla märge.

3. Maakler vastab e-mailile või pakkumisele tööpäeva jooksul. Harvad pole juhud, kui vastust ei tule ka hiljem.

4. Maakler on valmis korterit/maja näitama samal päeval. Kui korter või maja on müügiperioodil kasutuses, võiks elanikega olla kokkulepe näiteks kindlate kellaaegade osas, millal objektiga saab tutvuda.

5. Maakler teab korteri/maja kohta kõike. Kas ühistu plaanib suuremaid remontöid, on torud vahetatud või on ühistul võetud renoveerimislaen.

6. Maakler tunneb hästi linna/piirkonda. Maakler teab ka seda, kus asub lähim kauplus, kool, vaba aja veetmise võimalused ja muu oluline, mis piirkonnale väärtust lisab.

7. Maakler teab teiste maaklerite pakkumisi.Klient teab teisi pakkumisi niikuinii. Kui samas majas müüakse kaht sarnast korterit märkimisväärse hinnavahega, on hea osata selgitada, millest erinevus tuleneb.

8. Maakleri pakkumised leiab kõigist suurematest kinnisvaraportaalidest.Kliendil on oma eelistused, kust infot otsida, tavaliselt 1-2 kohta.

9. Maakleri poolt suuliselt või kirjalikult esitatud info on tõene. Ruutmeetreid saab kontrollida avalikest registritest, vaid vaatamise vaev!

10. Ostuotsuse korral saaks maja või korteri osta tõrgeteta.Maakler teab, kes on objekti omanik ja kas sellel võib olla müüki takistavaid või venitavaid piiranguid (pärandvara, ühisvara vms).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785