EMPL: kitsendused soodustaksid skeemitamist kinnisvaraturul

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit leiab, et valitsuse heakskiidu saanud „Kinnisasja omandamise kitsendamise seaduse“ eelnõu põhjustaks kinnisvaraturul ebatervet konkurentsi ja soodustaks skeemitamist ning variisikute kasutamist.

Möödunud nädalal valitsuses heakskiidetud „Kinnisasja omandamise kitsendamise seaduse“ eelnõuga kavatsetakse võimaldada põllumajandustootjatel osta kitsendusteta nii põllu- kui ka metsamaad. Metsamajandamisega tegelejatel lubatakse kitsendusteta osta vaid metsamaad.

„Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ühineb Eesti Erametsaliidu seisukohtadega ning leiab samuti, et sellisel kujul tootjate eristamine põhjustab kinnisvaraturul ebatervet konkurentsi, soodustab skeemitamist, variisikute kasutamist ja kinnistute asjatut tükeldamist,“ ütles Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Ott Otsmann. „Leiame, et maa ostuga seotud tingimused ja võimalused peavad olema metsamajandajatele ja põllumajandustootjatele võrdsed,“ lisas ta.

Nimetatud eelnõu §4 ja §5 sätestavad et:
- põllumajandusmaa omandamisel peab omandaja olema tegelenud eelnevalt põllumajandustoodete tootmisega.
- metsamaa omandamisel peab omandaja olema tegelenud eelnevalt kas metsa majandamise või põllumajandustoodete tootmisega.
- kui omandatav kinnisasi sisaldab koos nii põllumajandus- kui ka metsamaad, peab omandaja olema tegelenud eelnevalt põllumajandustoodete tootmisega.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ermeesia otsib ENERGIATÕHUSUSE SPETSIALISTI

M-Partner HR OÜ

22. september 2017

Merko otsib SEKUNDAAROSA PROJEKTEERIJAT

Merko Ehitus Eesti AS

29. september 2017

Ehituse erilehed