23. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oxford Parkis hakati haljastustöid planeerima

Raplamaale Juurusse rajatavas uuslinnakus Oxford Park alustati haljastustööde esimese etapiga. Eskiislahenduse ala haljastuseks koostab maastikuarhitektuuribüroo Ateljee Süd juunis.

Maastikuarhitektuuribüroo Ateljee Süd teostab Oxford Parkiga seoses kaks projekti. Esiteks koostati üldkontseptsioon kogu projektile. Praeguseks on üldkontseptsioon valmis, eskiislahendus ala haljastuse osas valmib juunikuus.

Teiseks kavandatakse ridaelamute ja eramajade aiad, mida pakutakse kõikidele klientidele lisana, et muuta maja ja aia ning kogu ala ilmet terviklikumaks. Aiaprojekt ei ole kohustuslik, iga majaomanik võib oma aia ka ise kujundada.

“Oxford Park on väga nõudlik klient ning nad on väga korralikud oma tegemistes,”  ütles maastikuarhitektuuribüroo Ateljee Süd maastikuarhitekt Epp Kesküla Erard. “Esimeses etapis töötame ettevaatlikult ning kalkuleerime kõike hoolikalt, arvestades ja kasutades jätkusuutlikke printsiipe. Võib öelda, et üks puu korraga,” ütles Oxford Parki haljastuse projektijuht Piibe Lind. “Meie eesmärk pole kunagi olnud selline nagu enamikul arendajatel – ehitada kiiresti korterid ja lahkuda. Loodusega arvestamine ja korralik planeerimine nõuavad palju aega,” lisas ta.

Möödunud nädalast alustati vanade ja surnud puude koristusega ning võsa mahavõtmisega metsa alt. Metsaaluse koristus jätkub veel kolm nädalat. Koristusega tegeleb iganädalaselt kohapeal 7 inimest.

Esmased haljastustööd saavad toimuma siis, kui põhiline infrastruktuur on välja ehitatud. Koos tänavavõrgustiku ehitamisega rajatakse ka sinna juurde kuuluv tänavahaljastus. Kogu haljastusprojekti realiseerimine võtab aega mõned aastad.

Pärast metsa koristust hakatakse istutama puid, korrastatakse erinevad alad ning esimeses ehitusjärgus rajatakse looduslik mängu- ja puhkeala arenduse põhjaserva.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785