Läti vineeritootja omandas Kohila vabriku

Läti vineeritootja Latvijas Finieris omandas reedel SEB-lt 2008. aastal pankrotistunud Baltic Panel Group vineeritehase Kohilas. Osapooled täna tehingu kohta kommenteere ei andnud.  

Latvijas Finierise pressiesindaja kinnitas Kohila vineeritehase omandamist. Samas sõnas ta, et ettevõte on valmis oma plaanide kohta kommentaare andma esmaspäeval. 

SEB reedel tehingu toimumist ei kinnitanud.  

Kohila vineeritehase pani püsti toona veel enamuses Pjotr Sedini kontrolli alla olev Grove Invest oma tütarfirma Baltic Panel Group (BPG) kaudu. Tehas alustas tootmist 2006. aastal. BPG aga pankrotistus 2009. aasta mais. Pankrotis süüdistas ettevõtte juhtkond SEB panka. Nende väitel põhjustas SEB pank ja SEB Liising firmale majanduslikku kahju, mis takistas tehase käivitamist ja selle tõttu nõuab Grove kohtu kaudu SEB-lt 96 miljoni euro (1,5 miljardi krooni) suurust kahjutasu. SEB süüdistustega nõustunud ei ole. Vaidlus pole kohtus veel lahendust saanud. 

Pärast BPG pankrotistumist proovisid ettevõtte pankrotihaldurid tehase kinnistut enampakkumistel müüa. Lõpuks ostis tehase kinnistu 2009. aasta augustis 1,6 miljoni euroga (25 miljoni krooniga) pankrotipesast enampakkumisel välja SEB Liising.

Osale arutelus

  • Hannes Sarv

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed