20. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Glaskekis tehti enne pankrotti puhas vuuk

Mullu augustis pani pika ja väärika ajalooga aknatootja AS Glaskek lõplikult uksed kinni ning firma pankrotistus. Praeguseks on haldurid tuvastanud, et osa Glaskeki tootmisseadmetest ja väiksematest tööriistadest on rändama läinud või lihtlabaselt varastatud. Varguste alusel on algatatud kriminaalmenetlus, kirjutab tänane Äripäev.

Glaskeki pankrotihaldur Ene Ahase sõnul ei jäänud alles näiteks ühtki väiksemat tööriista. Akutrellid, saed ja muud vajalikud töövahendid – kuidas tehases ilma nendeta töötati?

Aga jah – kadunud on ka kuni kolmandik seadmetest. Kuhu täpselt, pole halduritel veel selge. Kuna tööd on suure menetluse juures olnud palju, hakatakse vara kadumisega tõsisemalt tegelema alles nüüd. Ahase sõnum ongi see, et parem oleks kõigil, kel firma vara kätte jäänud, see ise tagasi tuua.

Aga vabatahtlikult ei tooda. "Kuna vara on ühiku mõttes palju, siis ongi vara tagasinõudmise protsess aeganõudev. Lisaks asukoha kindlaks tegemisele tuleb dokumendid välja otsida ja tõendada vara kuulumist Glaskekile," lisas Ahas.

Glaskeki endised juhatuse liikmed Indrek Pajur ja Gennadi Jõgi kinnitavad, et nemad ei tea vara puudujäägist midagi.  

Sama räägivad mullu Glaskeki saneerimist nõustanud Urmas Tross ja Glaskeki omanikust nõukogu liige Vladimir Oberschneider.

Ühe versiooni järgi võis osa varast ringiga jõuda Glaskeki endiste töötajate uutesse firmadesse. Näiteks soovitatakse otsida Tartust Filosoofi tänavalt, kus firma endised töötajad on asutanud väikese aknatootja – OÜ Aknaproff.

Ettevõtte juhatuse liige, endine Glaskeki tootmisjuht Benno Keskpalu tunnistas, et on ostnud Glaskeki poolt liisingule tagastatud seadmeid. Ka tema ei tea vara kadumisest Glaskekist midagi. 

Loe pikemalt tänasest Äripäevast, selleks telli leht SIIT või osta päevapilet SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785