20. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Annus: Järvevana kohtuprotsess võib osutuda väga pikaajaliseks

Järvevana juhatuse liige Toomas Annus toob ettevõtte esimese kvartali aruandes välja, et nn. „maadevahetuse kohtuprotsess“ võib osutuda väga pikaajaliseks.

„Eelduslikult jõutakse esimese astme kohtuotsuseni 2011. aasta jooksul või 2012. aasta esimeses kvartalis. Protsess võib osutuda väga pikaajaliseks, kuna Eesti kohtusüsteem on kolmeastmeline ning protsess võib jätkuda ka Euroopa Inimõiguste kohtus,“ märgib vahearuandele alla kirjutanud Annus.

Aruandes tuuakse veel välja, et tänaseks on kohus üle kuulanud kõik Järvevana taotlusel kohtusse kutsutud tunnistajad. Kohtuprotsessi 2011. aasta menetlusgraafik on paika pandud 15. detsembrini 2011.

Ettevõte peab esitatud süüdistusi alusetuks ning Järvevana nõukogu ja juhatus on veendunud, et ettevõtte ja tema juhtorganite tegevus on olnud korrektne ning Eesti Vabariigi seadustega kooskõlas ning seda suudetakse kohtus ka tõendada.

Samuti toob Järvevana välja, et prokuratuur ei ole üheltki oma tunnistajalt küsinud tõendamisesemesse kuuluva asjaolu kohta - kas kellelegi on lubatud või antud altkäemaksu. Kohtu ja kaitsjate sellekohastele küsimustele on aga süüdistuse tunnistajad andnud eranditult eitavaid vastuseid. Kõik prokuratuuri dokumentaalsed tõendid on käesolevaks ajaks avaldatud. Seega on prokuratuur lõpetanud omapoolsete tõendite presenteerimise. Börsifirma seisukohal, et mitte ükski prokuratuuri tõend ei ole tõendanud altkäemaksu lubamist või andmist või tehingute ebaseaduslikkust või eelmainitute ekvivalentsussuhte esinemist.

Merko Ehitusest eraldunud nn. „maadevahetuse kohtutoimik“ Järvevana teenis esimeses kvartalis 43 900 eurot finantstulusid. Kolme kuu üldhalduskulud ulatusid 61 000 euroni, millest 25 000 eurot moodustasid õigusabikulud.

Tallinna Börsil noteeritud Järvevana varade kooseisu kuuluvad kriminaalasjast nr 05913000055 tulenevad kohustused, sealhulgas tasumisele kuuluvad kahjuhüvitised, trahvid ning muud nõuded, kohtukulud ja kriminaalasjast tulenevate võimalike kohustuste kattevarad kogusummas 16 miljoni euro ulatuses likviidseid varasid.

Ettevõttel puudub tavapärane majandustegevus ning tema tegevuse ainsaks eesmärgiks on ettevõtte ning aktsionäride huvide kaitsmine pikaleveninud maadevahetuse kriminaalasjas.

Järvevana varade maht oli märtsi lõpu seisuga 15,954 miljonit eurot ja omakapitali maht 14,81 miljonit eurot (0,837 eurot aktsia kohta).

Ettevõtte peamine vara on 13,4 miljoni eurone koostöö-lepingu nõue Merko Ehituse vastu.

Järvevana aktsia kaupleb hetkel börsil 0,29 eurol ehk ettevõtte väärtuseks hindavad investorid 5,1 miljoni eurot.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785