Autor: Birjo Must • 19. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kütusefirma taotleb Water Seri pankrotti

Vedelkütuste hulgi- ja jaemüügifirma Jetoil esitas Harju maakohtule avalduse torustike ehitamisega tegeleva Water Seri pankroti väljakuulutamiseks.

Jetoil AS juhatuse liikme Virgo Arge sõnul on Jetoil esitanud Water Serile avalduse nõuete tagamiseks, kuid see on jäänud tähelepanuta. Peale  tähtaja lõppemist lõpetas Water Ser arvete tasumise, sõnas ta.

Arge selgitas, et 2009. aasta 2.veebruaril sõlmitud jagunemislepingu alusel läks suurem osa Water Seri varast üle Water Ser Groupile. 27. juulil 2010 avaldas Water Ser ametlikes teadaannetes selle kohta jagunemisteate ning aasta lõpuks muutus Water Seri maksedistsipliin ebakorrektseks.

„Ettepanekutele läbirääkimiste alustamiseks võla tasumise ajatamise teemal ei ole Water Ser vastanud. Water Seri emaettevõtte Water Ser Groupi suuromanik Janno Kella keeldus Water Seri jagunemist ning pärast seda tekkinud võlgnevust kommenteerimast,“ kinnitas Arge.

Arge lisas, et 14. aprillil esitatud korduvale nõudekirjale ja pankrotihoiatusele Water Ser ei vastanud ning seega esitas Jetoil 13. mail avalduse Water Ser pankroti väljakuulutamiseks.

Äripäeval ei õnnestunud täna Water Ser Groupi juhatuse liikmega ühendust saada.

Water Ser Groupi koduleheküljel põhjendab ettevõtte juhatuse liige Andres Pürg majanduslikke raskusi rahvusvahelise finantskriisiga, mis jõudis Eestisse 2009. aastal. Veel toob Pürg põhjusena turulanguse tõttu kasvanud konkurentsi ning selle, et Eesti turule on sisenenud tugevaid rahvusvahelise taustaga ettevõtteid.

2010. aasta sügisel alustatati OÜ Water Ser Group restruktureerimiskava väjatöötamist PricewaterhouseCoopersiga. Novembris algasid läbirääkimised OÜ Water Ser Group võimaliku investoriga ning detsembris valmis restruktureerimiskava, mida tutvustati põhilistele võlausaldajatele.

2011. aasta veebruaris sõlmiti tingimuslikud eellepingud OÜ Water Ser Group võlausaldajatega krediidi pikendamiseks ja lisakapitali investeerimiseks. Märtsis selgus, et grupi põhipanga lepingud sisaldavad lisatagatiste soove, mis ei olnud eelnevalt teistele võlausaldajatele koos põhitingimustega edastatud. Põhipanga ja teiste võlausaldajate vahel kompromissi saavutada ei õnnestu, võimalik investor katkestab ajutiselt läbirääkimised.

20. aprillil esitas Water Ser Groupi tüterettevõte AS Water Ser Lõuna-Eesti Tartu maakohtule pankrotiavalduse.

Möödunud teisipäeval sõlmis Narva Vesi veevärgi ehituse hankelepingu kõige kallima pakkumise teinud Water Seri, Water Ser Ehitusjuhtimise ja Astlanda Ehitusega. Kõigest päev hiljem ilmnes, et Water Seril on kaelas 28 858 eurone maksuvõlg

Tänase seisuga ulatub Water Ser ASi maksuvõlg 1454,89 euroni ja emaettevõtte Water Ser Groupi maksuvõlg 71 782,46 euroni, millele lisanduvad 1 802,23 eurosed intressid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785