Puitkarkassiga majad tekitasid Prantsusmaal buumi

Kui kolm aastat tagasi veel Prantsusmaal puidust karkassiga majade turgu praktiliselt ei eksisteerinud, siis nüüd terendab selles uus buum.

„Prantuse inimesed ei ole suuremad käivitajad, aga kui buum lahti läheb, püüavad kõik rongile hüpata,“ kommenteeris Eco House France tegevjuht Joanna Weaver uudiskirjale news2biz. Ettevõte otsis omale tootmispartnerit ja leidis selleks nimekaimu – Eco House International – Lätist.

Enne Lätti suundumist kaalus Eco House France ka Leedut, kuid lätlaste pakutud kvaliteet võlus. „Eeldasime, et kui nad suudavad ehitada Skandinaavia nõuetele vastavaid maju, siis suudavad ka meile,“ kommenteeris Weaver.

Kiire populaarsuse kasv aga toob kaasa ka probleemid. Kuna Prantsusmaal on sektori ajalugu veel lühike, napib kohapeal oskusi ehk ehitajad lihtsalt ei oska maju püsti panna. Nii pakkuski Läti partner lisaks tootmisele ka oma ehitajaid maju püstitama. „Erinevus on siin nagu öö ja päev – läti ehitajad tahavad tegelikult tööd teha,“ võrdles ta lätlasi prantslaste töökultuuriga. Samas ei ole tema sõnul tegemist odava tööjõuga, sest neile makstav tasu on võrdne prantslastele makstava tasuga.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Ehituse erilehed