17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gasellina kasvav ehitaja rajas Oslosse mitukümmend moodulmaja

Möödunud aastal kasvus hoo sisse saanud Soome moodulmajade tootja Eesti esindus püstitas Oslo kesklinna 25 moodulmaja.

"Projekti tulemusena õnnestus saada Omatalo esindusõigus Norras. Hetkel on meil Norra esindaja, kes paneb kokku müügivõrgustikku ning käivad läbirääkimised suuremate elementmajade arenduste tegemiseks Norras," kommenteeris projekti Omatalo esindaja Soome Maja Arenduse juht ja omanik Simo Söödor.

Eesti esindus on Soome Finndomo/Omatalo kontserni ainuesindaja Euroopas. Läbi Eesti poolse turundustegevuse ja eduka müügitöö on välisriikidesse püsti pandud juba üle 450 maja, näiteks on elamud jõudnud Tšehhi, Ukrainasse, Poolasse, Valgevenesse, Lätti, Leetu, Prantsusmaale, Venemaale ja Norrasse.

Elementmajad projekteeritakse ja valmistatakse Soomes, Põhjmaade suurimas majatehases, mis kuulub Finnomo/Omatalo kontsernile ning seejärel saadetakse need sihtkohta. Moodulmajad kuuluvad A energiaklassi, mis tähendab, et seinakonstruktsioonide soojuskihti on suurendatud ja soojuse läbi laskmine on viidud miinimumini.

Eestis on tootja üks suuremaid projekte Uuesalu elamurajooni Rae vallas, kus kõik eramud on projekteeritud ja ehitatud Omatalo poolt.

Omatalo esindab Eesti Soome Maja Arendus OÜ, mis kuulub Raju Söödöri ettevõttele Soome Maja Ehitaja OÜ.

Ettevõte teenis möödunud aastal 8,2 mln kroonise käibe (aasta varem 123 000 kr) juures 1,3 mln krooni kasumit. Sel aastal ootab ettevõtte käibe kasvamist poole võrra. Firma määras dividendideks 750 000 krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785