16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvilaküla lennujaama tagant kaob

Valitsus kinnitas möödunud neljapäeval Tallinna Lennujaama aktsiakapitali suurendamise mitterahalise sissemaksega seitsme kinnistu näol. Lennujaam vajab ruumi laienemiseks. Ühtlasi kaob sellega õhuvärava taga asuv suvilaküla.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi ettepanekul teeb riik Tallinna Lennujaama aktsiakapitali 1,4 mln eurose mitterahalise sissemaksega seitsme kinnistu näol kogupinnaga 40 hektarit.

Aktsiakapitali suurendamisega paraneb omakapitali struktuur, mis teeb lennujaama ministeeriumi teatel investoritele atraktiivsemaks teha. Maatükid on osa maa-alast, millele planeeritakse Tallinna lennujaama lennuliiklusala laiendust.

"Need on peamiselt lennujaama taha jäävad maa-alad, kus täna asuvad suvilad. See samm on vajalik, et lennujaam saaks täita oma strateegilisi arengueesmärke ehk lennureisijate ja lennukauba teenindamiseks vajalike laienduste - infrastruktuur ja toetavate teenuste - rajamisega," selgitas minister Logistikauudised.ee-le.

"Minu jaoks on see meelepärane otsus, et Tallinna Lennujaam hakkab laienema aladele, kus on täna need niinimetatud datšad. Kui Tallinna saabud ja näed õhus seda suurepärast suvilarajooni, on kurb küll. Õige pea see rajoon kaob sealt," selgitas peaminister Andrus Ansip.

Tallinna Lennujaama arengukava näeb ministri sõnul ette 20 aasta jooksul reisijate arvu kasvu 6,5 mln reisijani aastas. "See on tänases asukohas võimalik maksimum. Kas me reaalselt selle numbrini jõuame, kes seda teab," täpsustas Parts. Järgmise viie aasta jooksul peaks lennujamaa reisijate arv kasvama 3,3 mln reisijani ehk enam kui kahekordsele mullusele tasemele.

Lisaks võimaldavad maa-alad arendada muid lennunduse ja lennujaamaga seotud ärisid. „Meil on mitmeid huvitavaid projekte portfellis, lennujaam on atraktiivne nii investeeringute ja töökohtade meelitamiseks, aga neist on täna veel vara rääkida, kuid ka see on ajend maa-ala laiendamiseks," lisas Parts.

Mullu 1,4 mln reisijat teenindanud õhuvärav sihib sel aastal tulemuseks 1,8 mln reisijat ehk 2008. aasta tipptaset. Esimesel neljal kuul kasvas reisijate arv 35% võrra.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785