Korteriühistud: ootame riigikogu toetusrühmalt seadusandlikku tuge

Riigikogus moodustati eile korteriühistute toetusrühm, millelt ühistud ootavad seadusandlikku tuge ning renoveerimistoetuste jätkumise tagamist.

Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi rääkis, et energiasäästu ja säästliku renoveerimise tähtsust on rõhutanud nii parlamendiliikmed kui valitsus ning ühistutele on oluline, et riiklikul tasandil pakutavad toetused ning laenud vastaksid reaalse elu vajadustele ning oleksid igale ühistule kättesaadavad.

"Nõudmised energiasäästule olgu samuti realistlikud. Nii, et need soodustaksid renoveerimistööde ettevõtmist. Samuti on oluline, et toetusskeem oleks jätkusuutlik ning kättesaadav pikas perspektiivis - siin saavad poliitikud palju ära teha," toonitas Mardi.

Samuti soovivad ühistud seadusandluse tagamist, mis selgelt toetaks korteriühistute tehtud tööd ning senist arengut ning looks toetava raamistiku ühistute edasisele arengule.

Korteriühistute toetusrühma koosseisus on 17 liiget, esimeheks valiti Margus Hanson ja aseesimeheks Deniss Boroditš. Hansoni sõnul on Eestis 9700 korteriühistut ning 70% elanikest elavad ühistute hallatavates majades.

"Probleemid on paljudel ühistutel sarnased: suured küttearved ja kommunaalkulud, energiasäästu probleemid ja muud hoonete haldamisega seotud küsimused. Parlament peab nende murede lahendamisel võimaluste piires ühistutele abiks olema ning selleks toetusrühm moodustatigi,’’ ütles Hanson.
 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed