Autor: Raivo Sormunen • 13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Nordecon vajab investoritelt rahasüsti?

Börsifirma Nordeconi kontol oleva vaba raha hulk oli märtsi lõpuks juba õige väikseks sulanud. Kui veel kolm aastat tagasi oli ehituskontsernil vabu vahendeid kontol koguni 23,8 miljoni euro eest, siis märtsi lõpuks oli alles 2,3 miljonit eurot. Viimase kolme kuuga vähenes raha hulk 2,5 miljoni euro võrra.

Kas ettevõte peab „tegema Baltikat“ ja küsima investoritelt oma tegevuseks raha juurde, sellele otsitakse täna Äripäevas ilmunud loos vastust.

Swedbanki analüütiku Risto Hundi sõnul pole aktsiate emiteerimise tõenäosus väga suur, kuid kindlasti ei ole see ka null. „Kõik sõltub edaspidistest tulemustest. Talveperiood on ettevõttele enamasti raskeim, mistõttu on kahjumid kergemad tulema. Esimese kvartali tulemused olid aga oodatust paremad ning usun, et kui suudetakse samas tempos kasumlikkust parandada, saab ilma emissioonita hakkama,“ loodab analüütik.

LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa kinnitab, et rahavoogude juhtimine on Nordeconi jaoks järgnevatel kvartalitel pingeline tegevus, kuna ettevõtte kontodel on ainult 2,3 miljoni euro eest likviidseid vahendeid. Kuid samas märgib analüütik, et ettevõtte omakapital on korralik ja finantstulemused paranevad ning eks seetõttu on ka pangad ettevõtte tegevust siiani finantseerinud.

Nordeconi finants- ja investorsuhete juht Raimo Talviste kinnitas eile, et ettevõtte juht- ja kontrollorganitest pole aktsiaemissioon arutuse all olnud. „Nagu me vahearuandes märgime on domineeriv positsioon maksetähtaegade kehtestamisel tellijatel ja rahavoogude tsüklilisus on varasemast suurem,“ märgib Talviste. Lisaks on raha vähenemisele „kaasa aidanud“ laenumahu vähenemine. „Maksame rohkem tagasi kui juurde laenuma ja uute laenude võtmisega vanu ei finantseeri,“ ütles Talviste.

Pikemalt võib Nordeconi rahalisest seisust ja esimese kvartali tulemustest lugeda tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785