Valitsus toetab PERHi suurprojektile 52 miljoni eurose riigigarantii andmist

Valitsus otsustas tänasel istungil toetada SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (PERH) 52,2 miljoni euro ulatuses riigigarantii andmist, mis on tingimus Euroopa Investeerimispangalt (EIB) 43,5 miljoni euro ulatuses laenu saamiseks.

Saadava rahaga ehitatakse valmis haiglakompleksi patoloogia- ja C-korpus ning varustatakse need uute meditsiiniseadmetega.

EIB laen tagab projekti tähtaegse valmimise 2015. aastaks. Lisaks on EIB pakutud laenutingimused võrreldes pankadega soodsamad – oodatav intressimäär on 6 kuu Euribor + 0,3 protsenti ning laenu tagasimaksmise tähtaeg on 2035. aasta. Riigigarantii andmise lõpliku otsuse teeb riigikogu.

Riik annab sarnaseid garantiisid vaid erandjuhtudel. PERHi projekti garanteerimisega toetab riik suuremahulist tervishoiuprojekti, mis tõstab märkimisväärselt meditsiinisüsteemi efektiivsust. Valmivad haiglakompleksid koondavad kokku kõrgtehnoloogilised ja erialaliselt nõudlikud raviteenused ning aitavad katta kasvavat vajadust meditsiiniteenuste järele. PERHi laenu mõjuga valitsussektori tasakaalule on arvestatud riigi eelarvestrateegias.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed