Tartu linnaarhitekt kavandab Emajõe kaldale uut kesklinna

Tartu linnaarhitekti Tiit Silla idee taashoonestada kesklinnas Emajõe ääres asuv Ülejõe pargi ala on tekitanud elava arutelu.

Linnaarhitekti ajendas Tartu kesklinna laiendust kavandama ühe eraomaniku soov teha Atlantise restorani taha krundile perearstikeskus. Kuna maatükk on osa Ülejõe pargist, tuligi vaadata tervikut, vahendas eile "Aktuaalne kaamera".

"Kindlasti ei ole meie mõte seda kvartalit lihtsalt kinnisvara arendajate meelevalda anda ja võimalikult suure kasumi ootuses lihtsalt täis ehitada. Eesmärgiks on ikkagi kvaliteetne ja mitmekasutuseline linnaruum," selgitas Tiit Sild.

Kunstiajaloolane Enriko Talvistu kiidab linnaarhitekti teema tõstatamise eest, kuid pargi täishoonestamise plaan talle ei meeldi. Arhitekt Andres Lunge seevastu kiidab Tiit Silla ideed ja eskiisi vaadates usub ta, et korrastatud rohelist ala tuleks ehk isegi juurde.

Tiit Silla eskiisi järgi võiks uuskesklinnas olla ruumi pisut enam kui 1600 elanikule.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed