Autor: Koit Brinkmann • 10. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõelähtme Arendusgrupp näitab jõudu

Kinnisvaraarendajad Sulo Nigul, Madis Habakuk, Arle Mölder ja Jens Haug (ehk OÜ Jõelähtme Arendusgrupp) on mehed, kelle ärihuvid põhjustavad tüli Jõelähtme valla võimuliidus.

Jõelähtme vallas 85 hektari suurust mereäärset kinnisvaraarendust omava Jõelähtme Arendusgrupi ärihuvide eiramine tõi viis aastat tagasi kaasa vallas võimupöörde. Toona võeti maha vallajuhid, kes hakkasid Jõelähtme Arendusgrupi tegevusele kaikaid kodarasse loopima. Nüüd on sama arenduse pärast pööranud tülli vallas võimul olevad Reformierakond ja IRL, kirjutab täna ilmunud Äripäev.

Kümme aastat tagasi õnnestus Nigulil ja tema partneritel saada viimastel valimistel Reformierakonna nimekirjas kandideerinud tollase vallajuhi Taimi Saarna toel Jõelähtme vallalt 11,9 miljoni krooni eest 85 hektari suurune maa-ala. Kokkuleppe kohaselt pidi suurema osa ostusummast ehk 9,5 miljonit krooni arendaja maksma vallale alles kümne aasta pärast. See tähtaeg kukub 2011. aasta detsembris. Nüüd üritab aga arendaja selle summa maksmisest pääseda ning kasutab valla survestamiseks kümme aastat tagasi sõlmitud lepingusse valla võetud kohustusi, mis on jäänud täitmata.

Eile teatas Jõelähtme vallavalitsus, et on saavutanud arendajaga kümme aastat tagasi sõlmitud lepingu muutmise kokkuleppe. Need muudatused peab kinnitama volikogu, mis koguneb järgmisel nädalal erakorralisele istungile.

Vallajuhtide ja arendaja kokkuleppe vastu on aga volikogu esimees, IRLi kuuluv Art Kuum. "Sisuliselt annab vald kinnistud arendajale selle eest, et ta rajab neile kinnistutele iseenda jaoks kergliiklustee," kritiseerib valla ja arendaja kokkulepet Kuum. Ta on lubanud volikogu esimehe kohalt astuda tagasi, kui volikogu kokkuleppe kinnitab.

Kokkuleppe kohaselt loobub vald arendajalt kümme aastat tagasi müüdud maa-ala eest müügihinna nõudmisest. Vastutasuks investeerib aga arendaja tema arendusega seotud taristusse. Arendajal on võimalik esialgu kokkulepitud summast taganeda, sest vald pole suutnud täita lepingus endale võetud kohustusi. Nii võibki juhtuda, et lõpptulemusena saavad Nigul, Habakuk, Mölder ja Haug endale Tallinna lähedal mereääres asuva 85 hektari suuruse maatüki imeodavalt ehk paari miljoni krooni eest.

Vallavanem Andrus Umboja sõnul on volikogule kinnitamiseks saadetav lepingumuudatus vallale suur võit, sest arendaja on selgesõnaliselt öelnud, et tema sel aastal vallale kokkulepitud summat maksta ei kavatse.

Täpsemalt loe Jõelähtme vallas 85 hektari suuruse maatüki ümber Reformierakonna, IRLi ja Reformierakonna sponsorite vahel puhkenud konfliktist täna ilmunud Äripäevast või osta päevapilet siit.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785