Cramo: rendiseadmete nõudlus kasvanud kõigil turgudel

Ehitusseadmete renditurud peaksid kasvama tugevalt peaaegu kõigil Cramo turgudel, kirjutas ettevõte majandustulemuste börsiteates.

Euroconstructi prognoosi kohaselt kasvab Põhjamaade ehitusturg tänavu 3-4 protsenti. Kahekohalist kasvuprotsenti on prognoositud Poolale ja Eestile. Mujal Ida-Euroopas (välja arvatud Tšehhi) oodatakse 4-6 protsendist kasvu. Kesk-Euroopas peaks Saksamaal, Austrias ja Šveitsis kasvama ehitusturg umbes ühe protsendi võrra. Ungari kasvuprognoosiks on umbes viis protsenti.

Cramo kogemus näitab, et seadmete renditurg järgneb ehitusaktiivsusele teatud viivitusega. Kevadest edasi ootame peaaegu kõigil Cramo renditurgudel kasvu võrreldes läinud aastaga.

„2011. aasta algus on läinud vastavalt meie ootustele,“ ütles Cramo Groupi juhatuse esimees Vesa Koivula. „Theisn Groupi integreerimine on läinud plaanipäraselt nagu ka Lemminkäineni outsource’imise leping. Neil kasvuinvesteeringutel oli esimeses kvartalis negatiivne mõju tulemustele. Aasta teistes kvartalites enam negatiivset mõju ei tule.“

Ta lisas, et rendiseadmete nõudlus on kasvanud kõigil turgudel. Ka hinnad on hakanud paranema madalatelt tasemetelt. Soomes on uute eluasemete ehitus head tasemel ning äri- ja kontorihoonete ehituse väljavaade paraneb. Ka Rootsis peaks ehitusaktiivsus kasvama mullusest kiiremini, kuna majanduskasv on tugev.

Cramo esimese kvartali käive aastane kasv oli 42,2 protsenti ja ulatus 144,2 mln euroni. Kohalikes vääringutes oli kasv 34 protsenti. Kahjum aktsia kohta kahanes 24 eurosendilt 19 eurosendile. Kahjum vähenes 7,4 miljonilt eurolt kuuele miljonile eurole.

Soomes kasvas käive 47,9 protsenti, 28,2 mln eurole. Rootsis kasvas käive 31,2 protsenti, 68,1 mln eurole. Norras tuli kasvuks 18,2 protsenti ja käibeks 20,2 mln eurot. Taanis kasvas käive üheksa protsenti, 6,3 mln eurole.

Ida-Euroopas kasvas käive 42,8 protsenti, 12,9 mln eurole. Kuigi kõigil Ida-euroopa turgudel kogeti kasvu, ei ole üksus kasumlikkuseni jõudnud.

 

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Ehituse erilehed