6. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas kiirelt kinnisvara müüa?

Brem Kinnisvarabüroo juhatuse liige Tarvo Tamme jagab soovitusi korteri- või majaomanikule, kes tahab kinnisvara kiirelt maha müüa.

Värske parandusremont. Praktika on näidanud, et viimistletud korterile leiab kiiremini ostja, kuna jätab kliendile hea esmamulje. Kas uus ostja teeb uue viimistluse, ei olegi oluline.

Fotod. Kinnisvarast fotode tegemisel tuleks kasutada professionaalide abi. Müügipakkumisele lisatud fotod tekitavad ostjale esmase mulje pakutava kinnisvara osas.

Kord ja puhtus. Loomulikult tuleb koristada toad, esikud ja hoovid ja eemalda ebavajalikud asjad ning seadmed. Ostjat huvitab siiski eelkõige kinnisvara.

Lagede seisukord. Eemaldage lagedelt võimalikud veekahjustuse jäljed. Kliendile on väga raske seletada, et lagi enam läbi ei lase ja veekahjustuse jälg on ammusest ajast.

Hinnauuring. Tehke enne oma vara müükipanemist suurematest kinnisvaraportaalidest hinnauuring. Arvestage sellega, et reeglina on jäetud pakutavale varale kauplemisruum.

Kütmine. Kui maja või korter on seisnud pikalt ilma kütteta, siis oleks mõistlik see enne klientidele näitamist soojaks kütta. Soe tuba mõjub positiivsemalt kui külm ja niiske potentsiaalne uus kodu.

Kinnisvarabüroo. Kinnisvara müüge ühe kinnisvarabüroo kaudu. Kümne erineva kinnisvarabüroo pakkumine kinnisvaraportaalis tavaliselt ka kümne erineva müügihinnaga jätab kliendile kahtlase mulje.

Reaalne turuhind. Kõige olulisem on määrata oma kinnisvarale reaalne turuhind. Mida reaalsem on hind, seda kiiremini see müüdud saab.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785