Tallinna Ülikool kolledži ehitamisega kimpus

Plaanitust ligi 9 miljonit eurot enam maksma mineva Balti filmi- ja meediakolledži uue maja ehitus sunnib Tallinna Ülikooli müüma mitu kõrgkoolile kuuluvat kinnistut, kirjutab Postimees.

Ülikooli majanduskomisjoni esimees Andres Kollist kuulis oma hämmastuseks, et Narva maantee äärde kerkiva teadusmaja ja juba alanud ülikooli hoovi loomemaja (filmi- ja meediakolledž) ehitus läheb plaanitust pea kolmandiku kallimaks ning ülikool peab leidma veel 8,9 miljonit eurot omafinantseeringuks. 

Lisaraha vajadust põhjendas ülikooli haldus- ja rahandusjuht sellega, et ehitusplaane tehes oli ehitusturg madalseisus, ent nüüd on hakanud hinnad kallinema.

Tallinna Ülikooli rahandusjuhi Ly Mälli sõnul kavatseb ülikool omafinantseeringu katteks kasutada olemasolevat raha, müüa ebavajaliku osa ülikooli kinnisvarast ja võtta laenu. Meediakolledži õppehoone ehitamist on kavandatud alates selle asutamisest 2005. aastal; 2009. aastal lubas valitsus, et hoone rekonstrueerimist toetatakse 6,9 mln eurosest kogusummast kolmandiku ulatuses. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed