Olav Miil Maakri tänava kõrghoonega ei kiirusta

Tallinnasse Maakri tänav 19/21 kinnistule peaks kunagi ehitatama mürakas, maksimaalselt 30korruseline kõrghoone, praegu tegeletakse projekteerimisega ning seejärel asutakse arheoloogiliste kaevamiste kallale.

„Alles projekteerime, sellepärast ei ole ka uudiseid,“ ütles krundi omanik ASi Logoner üks omanikke Olav Miil. Vastates küsimusele, kui kaua projekteerimistööd kestma peaks, ütles Miil, et enne veel tuleb kinnistul teha arheoloogilisi kaevamisi. „Me ei saagi neid (projekteerimistöid - toim.) enne lõpetada, kui arheoloogilised kaevamised tehtud on,“ lisas ta.

Kaevandamistega loodetakse alustada sel suvel, märkis Miil ja lisas, et praegu ei ole majandusolukord ju ka veel selge. „Tänane soov ongi teha see projektistaadiumis valmis. Me ei kiirusta, teeme ära kõik tööd, mis vaja.“

Küsimuse peale, kas raha on otsa saanud, Miil naeris ja ütles, et ei oska öelda, kuna pole veel raha lugema hakanud.

2007. aastal kirjutas Postimees, et Tallinna linnavalitsus kiitis heaks ja saatis avalikustamisele plaani rajada Maakri kõrghoonete piirkonda 30korruseline ning 110 meetri kõrgune kõrghoone, seejuures kerkiks see kaitse all olevate madalate kivimajade kohale.

Kui hoone tõesti 110meetrine tuleks, jääks see alla vaid 318meetrisele Tallinna teletornile, 123,7meetrisele Oleviste kirikule ja 117meetristele Tornimäe kaksiktornidele.


 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed