Newsec võtab üle 145 miljoni eurose kinnisvaraportfelli Baltikumis

Skandinaavia kinnisvaranõustamisfirma Newsec sõlmis Norra investeerimisfondidega lepingu 145 miljoni euro suuruse kinnisvaraportfelli haldamiseks.

Balti regioonis haldab Newsec praegu 115 erinevat äripinda kogupindalaga 620 000 ruutmeetrit. Uus leping hõlmab 36 kinnisvaraobjekti haldamist: 23 Norfa ja 9 Maxima supermarketit, 3 logistikakeskust Vilniuse lähedal ja Durapart tehas Panevezyses, teatas Newsec. Lisaks sisaldab portfell hoonete haldamist Vilniuses endise Tauro õlletehase kahe hektari suurusel alal, kuhu plaanitakse lähiaastail äri- ja elamuprojekti kogumahus 40 000 ruutmeetrit.

"Ülemaailmne majanduskriis avaldas negatiivset mõju Norra investorite Balti riikidest saadavale tulule. Otsisime aktiivset haldurit, kes suurendaks meie kinnisvaraportfelli väärtust ja taastaks investorite usalduse Leedus ja kogu Balti regioonis," rääkis Norra investeerimisfondide juht John Afseth. „Valisime Newsec’i, kes on saanud hea praktilise kogemuse kolme viimase aasta jooksul, mil Baltikumi majandus ja kinnisvarasektor on olnud raskustes,“ lisas ta.

Newsec Baltics juhataja Ricardas Cepas’i sõnul on kinnisvara haldamise turg muutumas Balti riikides professionaalsemaks ning otsitakse partnereid, kes pakuvad spetsiifilisi lahendusi ärikinnisvara haldamiseks. "Sõlmitud leping on veel üks tõend sellest, et eksperimendid kinnisvaraga Baltikumis jäävad minevikku ning asutakse tegelema sellega, millest ka tegelikult aru saadakse,“ rääkis Cepas.

Newsec Baltics haldab praegu 115 äripinda kogupindalaga 620 000 m2. Eelmisel aastal kasvas Newseci poolt hallatud kaubanduskeskuste käive 8 protsenti ja sel aastal plaanitakse 15 protsendi suurust kasvu. Mullu oli Newsec Baltics’i hallata 749 üürnikku.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Ehituse erilehed