4. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Newsec: Eestis napib investorit huvitavat kinnisvara

Newseci Baltikumi piirkonna peaanalüütik Mindaugas Kulbokas kirjutab, et ehkki Skandinaavia investorid otsivad aktiivseid võimalusi Eestisse investeerimiseks, on kvaliteedi ja jätkusuutlikkuse kriteeriumidele vastavat sobivat kinnisvara Eestis napilt.

Kinnisvarasektori areng on tugevalt seotud üldise majandusliku olukorraga. Hiljuti avalikustatud Newseci koostatud  Põhja-Euroopa kinnisvaraturu raportis on näha, et Eesti on võrreldes teiste Balti riikidega suhteliselt tugeval positsioonil.

2010. aasta tulemuste kohaselt on Eesti liider nii SKP kasvu kui ka tööturu stabiliseerumise protsessi näitajatelt. Meie Skandinaavia investorid otsivad aktiivselt võimalusi Eestisse investeerida, kuid peab ütlema, et üsna väike hulk kinnisvara vastab kvaliteedi ja jätkusuutlikkuse kriteeriumidele, mida investorid ootavad.

Pärast eurotsooni sisenemist on Balti riikidest Eesti kinnisvaraturg välisinvestoritele kindlasti kõige atraktiivsem. Ning Skandinaavia jaemüüjad, kes soovivad oma tegevust laiendada ning kellega Newsec teeb aktiivset koostööd, on pärast seda, kui Eesti euro kasutusele võttis, avaldanud Eesti vastu endisest suuremat huvi. Nii et on põhjust uskuda, et eestimaalastel on meie kaasabil peagi võimalik nautida paremaid valikuid jaemüügis.

Balti riikide kinnisvaraturgude seisu 2011. aasta alguses võib kirjeldada järgmiselt: Läti turg veel toibub kriisist, areng on seal suhteliselt aeglane ja habras ning Leedu turg on stabiliseerumise faasis, samal ajal, kui Eesti siseneb tagasihoidliku tõusu perioodi.

Üks Eesti konkurentsieelis on kõrgelt arenenud kontorikultuur kombineerituna kõrgetasemeliste IT- ja kommunikatsioonilahendustega. Meie kliendid otsivad võimalusi tuua oma tugiteenused Eestisse, kus on kõrge kvaliteediga tööjõud ja mõistlik hinnatase. Seda kõigis kinnisvaraturu segmentides. See ootus on aluseks mitme uusarendusprojektide käivitamiseks. Meie Eesti klientidel tuleb siiski teha põhjalik analüüs iga konkreetse projekti teostatavuse ja äriplaani kohta enne, kui kopp maasse lüüa, olgu siis tegemist ärikinnisvara- või elamuarendusega.

Oleme Eestis hinnanud objekte koguväärtuses üle 350 miljoni euro ning võime väita, et kinnisvara väärtus on tõusuteel. Kasvu tempo tuleb muidugi kinnisvarasegmenditi erinev.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785