Facio maksukuritegude süüasja arutelu jätkub mais

Harju maakohus määras tänasel ehitusfirma Facio kriminaalasja eelistungil uue eelistungi 13. maile.

Märtsi alguses esitas prokurör Faciole maksukuritegudes uue süüdistuse, kuna vahepeal jagunes Facio Ehituse AS kaheks uueks äriühinguks ehk AS-iks Räga ja uueks Facio Ehituse AS-iks. Samas läksid viimasele üle kõik varad, seadmed, masinad ja ka töötajad, kuid  kriminaalmenetlusse tahtis ehitusfirma jätta varatu Räga, vahendab ERR Uudised.

Facio kriminaalasi on kohtus teisel ringil, sest firma ei nõustunud 2009. aasta septembris käskmenetlusega ning soovis süüasja arutamist üldkorras.

2009. aasta septembris mõistis maakohus Facio Ehituse süüdi maksuametile valeandmete esitamises ning karistas firmat kolme miljoni krooni suuruse trahviga ning mõistis riigile välja 13,3 miljonit krooni.

Süüdistuse järgi esitas Facio maksu- ja tolliametile 2004. aasta märtsist kuni 2007. aasta novembrini fiktiivseid arveid mitmete äriühingute nimel ning väidetavalt kirjutasid ettevõtte raamatupidajad projektijuhtidelt saadud info põhjal käibe-, tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonidesse fiktiivsed ostutehingud, mille tõttu jäi riigil saamata viis miljonit krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed