29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiviõli seiklusturismi keskuse ehitab valmis Fund Ehitus

OÜ Fund Ehitus ja SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus sõlmisid eile lepingu Kiviõli seiklusturismi keskuse lõplikuks väljaehitamiseks. Keskuse tegevuseks vajaliku taristu ja hoonete ehitus läheb maksma ligikaudu 3,3 miljonit eurot.

Ehitushanke tulemusena valiti Kiviõli seiklusturismi keskuse ehitajaks OÜ Fund Ehitus. “Meil on äärmiselt hea meel, et pärast kümne aasta pikkust eeltööde perioodi, saame nüüd kindlalt rääkida reaalsest keskuse valmimisest,” ütles SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar. Plaanide kohaselt avab keskus uksed 2012. aasta suvel. Projekti kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Fund Ehituse juhatuse liikme Ott Kikkase sõnul on rahvusvaheliselt silmapaistva spordi- ja seiklusturismi keskuse lõplik välja ehitamine firma jaoks huvitav väljakutse. “Loodame, et saame sellega anda olulise panuse mõne noore lumelauduri ja krossi- või mägirattasõitja jõudmisel maailma tippude sekka,” lisas Kikkas.

Olulisemad ehitushanke mahtu kuuluvad tööd on keskuse teenindus-, tehnika-, pumpla- ja mäeteenindushoonete ehitamine, vajalike elektri-, vee-, side- ja küttetrasside ehitamine ning mäe nõlvade täiendav planeerimine ja haljastamine.

Projekti raames rajatakse Kiviõlisse tipptasemel suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus, mille aastaseks külastajate arvuksprognoositakse 80 000 sise- ja välisturisti. Kiviõli tuhamäe ümberkujundamise tulemusena on sinna juba rajatud Eesti pikimad mäesuusanõlvad (kuni 700 meetrit) koos rahvusvahelistele nõuetele vastava lumelauapargiga, mis teeb võimalikuks seal lumelauaalade tiitlivõistluste korraldamise.

Kiviõli tuhamäe nõlvale on loodud ka motokrossirada, kus alates 2008. aastast korraldatakse külgkorvidega krossitsiklite motokrossi maailmameistrivõistluste etappe. “Traditsiooniline külgkorvidega krossitsiklite maailmameistrivõistluste etapp koos suure meelelahutusprogrammiga toimub Kiviõlis ka tänavu suvel,” kinnitas Janek Maar. Keskuse lõplik välja ehitamine lubab seal tulevikus korraldada ka mägirattaning lumelauaalade rahvusvahelisi tiitlivõistlusi.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785