Glaskeki vara Lätis pea 1,3 mln euroga müügis

AS Glaskeki pankrotihaldurid müüvad avalikul kirjalikul enampakkumisel kinnistuid Lätis. Tervikvarana on müüki pandud Daugavpilsis kinnistud kogupindalaga 6 757,4 m² alghinnaga 250 000 eurot ja 18 121 m² suurust kinnistutu asukohaga "Celmalas”, Staprini, Adažu nov, mille alghind 1,04 miljonit eurot.

„Celmalas“ kinnistul, mida müüb pankrotihaldur Andres Hermet,  asub tootmishoone kogupindalaga 6 105,3 m², millest 3102 m² on üürilepingu alusel välja üüritud Läti vabariigis registreeritud äriühingule SIA-le Lapidem. Kinnistu on koormatud hüpoteekidega 2 003 400 ja 222 600 latti.

Kinnistule on kantud Riia-Ainaži maantee kaitsevöönd 100m-0,26 km. Juurdepääs kinnistule on ajutine ja seda oli lubatud kasutada kuni 1.oktoobrini 2010. Läti Maanteeametil (Latvijas Valsts Celi) on õigus ajutine juurdepääs lammutada ning kinnistu omanikul tuleb korraldada alaline juurdepääs kinnistule. Alalise juurdepääsu väljaehitamine nõuab olulisi täiendavaid investeeringuid. Kinnistul asuv vallasvara ei kuulu müüjale ning ei ole osa müügiobjektiks.

Avaliku kirjaliku pakkumise alghind on 1, 04 mln eurot, millele lisandub Läti Vabariigi käibemaks 22%. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 30. mai.

Tervikvarana müüvad pankrotihaldurid Ene Ahas ja Andres Hermet 6 757,4 m²  suuruse kogupindalaga kinnistuid, asukohaga Valkas iela, 2D, 2G, 2T ja 6, Daugavpilsi linn. Kinnistutel asub laohoone kogupindalaga 966 m², laohoone kogupindalaga 720,2 m², administratiivhoone kogupindalaga 1352,6 m², tööstushoone kogupindalaga 2777 m², töökojahoone kogupindalaga 105,8 m² ja laohoone kogupindalaga 839,8 m². Hoonete seinad on halduritele esitatud andmetel soojustamata, katus ning konstruktsioonid vajavad parendamist.

Kinnistul asuvate ehitiste pinnast 4849,9 m² on üürilepingu alusel välja üüritud Läti Vabariigis registreeritud äriühingule SIA-le Glaskek Latgale. Üürnik on saneerimisel ja vastav saneerimiskava on Daugavpilsi kohtu poolt kinnitatud.

Läbipääs kinnistutele on võimalik ainult läbi kolmandatele isikutele kuuluvate kinnistute, vastavad servituudid või kasutusõigused puuduvad, juurdepääsuteed kinnistutele on halvas olukorras, territooriumil puudub sadevee drenaažisüsteem. Kinnistute elektrivarustus on hetkel tagatud eraomandis olevast alajaamast, puudub sellekohane leping.

Kinnistutel lasuvad hüpoteegid kogusummas 485 764 latti. Avaliku kirjaliku pakkumise alghind on 250 000 eurot. Hinnale lisandub Läti Vabariigi käibemaks 22%. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 30. mai.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed