Maanteeamet kuulutas välja Pärnu ümbersõidu ehitushanke

Maanteeamet kuulutas täna välja Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee uue ehitushanke, mille tulemusena ehitatakse valmis SIA Bindersi ja AS Koger & Partnerid poolt pooleli jäetud teelõigud.

Hanke sujumise korral on lepinguni võimalik jõuda hiljemalt tänavu augustis ning ehituse peaks valmima 2012. aasta suvel, teatas maanteeamet.

Vastavalt kavandatavale lepingule on hanke käigus selguva lepingupartneri ülesanne nii Ehitajate teel kui läänepoolsel ühendusteel pooleliolevate ehitustööde jätkamine. Muuhulgas ehitatakse lõpuni Tallinna mnt 0,5 km ja Ehitajate tee 5,6 km pikkune neljarajaline (2+2) eraldusribaga teelõik, 2,9 km kogujateid, 9 km jalg- ja jalgrattateid, 5 jalg- ja jalgrattatunnelit, 2,5 km müratõkkeid ning kommunikatsioonid.

Läänepoolsel ühendusteel viiakse lõpuni ehitustööd Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 km pikkusel kaherajalisel (1+1) teelõigul ja Lihula maantee 0,9 km pikkusel neljarajalisel (2+2) eraldusribaga teelõigul. Samuti valmib siin 1 km ristuvaid teid koos ringristmikega, kaks jalg- ja jalgrattatunnelit, kommunikatsioonid ning uus 70 meetri pikkune sild üle Sauga jõe. Lisaks ehitatakse sellele teelõigule 0,2 km ulatuses müratõkkeid ning 4,2 km jalg- ja jalgrattateid.

Eelmine lepingupartner, kelleks oli Läti firma SIA Binders ja Eesti firma AS Koger & Partnerid moodustatud konsortsium, teatas veebruari keskel Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehituslepingute ühepoolsest lõpetamisest, süüdistades maanteeametit lepingute rikkumises.

Maanteeamet teatas vastuskirjas, et ei ole lepingut rikkunud ja nõudis ehitustegevuse jätkamist. Kuna ehitajad seda ei teinud, saatis amet 16. märtsil lepingupartnerile avalduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Koheselt viidi läbi kolm lihthanget, tagamaks kuni ehitustööde jätkumiseni hädavalike avarii- ja hooldetööde tegemine.

Vastavalt eelmisele lepingule pidi Ehitajate tee valmima 2011. aasta sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli möödunud aasta 15. oktoobril.

Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehitus on osad Pärnu ümbersõidu koondprojektist, mille peamine eesmärk on parandada liiklustingimusi ja -ohutust ning teekeskkonda, arendada üle-euroopalise transpordivõrgustiku TEN-T ühendusi ja viia Pärnu ümbersõit vastavusse kehtivate standarditega.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed