RKAS puhaskasumist dividende ei maksa 

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) ainuaktsionäri esindaja rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas eile ettevõtte 2010. aasta majandusaasta aruande ning otsuse 175,6 miljoni kroonise puhaskasumi jaotamiseks.

Ettevõtte puhaskasumist kogusummas 175,6 miljonit krooni läheb 166,8 krooni eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvele ja 5% summast ehk 8,78 miljonit krooni eraldisena kohustuslikku reservkapitali. 

RKASi ärikasum oli 2010. aastal 235,9 mln krooni, kasvades aastaga 155%. Ettevõtte puhaskasum oli 175,6 miljonit krooni, mis oli 153,3 miljoni krooni võrra suurem kui 2009. aastal. Suur osa kasumi kasvust on tingitud kulude kokkuhoiust ning varade erakorralisest müügist, mis tulenes valitsussektori tasakaalu saavutamise eesmärgist.

Konsolideerimisgrupi üüritulu kokku oli 2010. aastal 203,8 miljonit krooni. Võrreldes eelarvega laekus üüritulu 11,3 miljoni krooni võrra kavandatust vähem, mis on eelkõige tingitud üüripindade müügist valitsussektori tasakaalu eesmärgil ning üüripindade optimeerimisest ja vähendamisest klientide soovidele vastu tulles.

Osutatud teenuste maht kasvas võrreldes 2009. aastaga 7,8 mln krooni võrra ja oli 66,1 miljonit kroonini.

2010. aastal valmis lisaks mitmele rekonstrueeritud hoonele kokku 4 uusehitust: Tallinnas Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi hoone, Kammeri Eriinternaatkooli õppehoone Kambja vallas Tartumaal ja koostöös erasektoriga valmisid Jõhvi kohtumaja ning Rakvere Politsei- ja Päästeameti hoone. Jätkati Koidula raudteepiirijaama rajamisega. Kokku investeeriti 2010. aastal 505,4 miljonit krooni.

Kuuludes valitsussektori koosseisu, mõjutas RKAS rangelt piirangutest kinni pidades oma tegevusega  riigieelarve positsiooni positiivselt ning täitis seega üldkoosoleku poolt seatud eesmärgi.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed