Puukeskus: käibekasvu tõi müük eksportivale tööstusele

AS Puukeskuse esimese kvartali käive oli kokku 2,2 miljonit eurot, mis on 24% enam kui mullu samal perioodil. Ettevõtte tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on kasv tulenenud müügi kasvust eksportivale tööstusele ning tänavu oodatakse veel 15% kasvu.

2010. aasta esimese kvartali käive oli 1,75 miljonit eurot. Kogu Puukeskuse kontserni käive oli esimeses kvartalis kokku 73 miljonit eurot. Venemaa käibekasv oli samaväärne Eestiga - 24%, Soomes kasvas müügikäive 5%.

AS Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on kogu Eesti Puukeskuse kasv tulenenud müügi kasvust eksportivale tööstusele. „Eesti siseturg on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga püsinud muutumatuna, ehitusturg ei ole veel aktiviseerunud, “ lisas Matsalu.

Kaubagruppidest näitas suurimat tõusu puidupõhiste plaatide müük, kasv üle 30%. Enamus plaatide müügist moodustavad tarned Eesti mööblitööstustele, mis samuti on orienteeritud peamiselt ekspordile. Sae- ja höövelmaterjali müük kasvas puidutööstuste toel 20%.

Puukeskuse kontsernis töötab kokku 800 töötajat. Soomes on 23 müügikohta, Venemaal kolm ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.  Sel aastal prognoositakse  kõigis müügimaades (Venemaa, Soome ja Eesti) 15% kasvu. See tuleneb ehitusturu aktiviseerumisest ja ekspordivõimaluste avardumisest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed