Autor: Anne Oja • 25. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraekspert muutub DTZ Balticuks

Esimese kinnisvarafirmana Londoni börsil noteeritud DTZ annab laienemisel Balti riikidesse senisele koostööpartnerile BPE Kinnisvaraekspertdile nime DTZ Baltic.

Läinud kolmapäeval avaldas DTZ oma kodulehel napi teate Balti riikidesse laienemise kohta. "Globaalne kinnisvarateenuste firma DTZ sõlmis liitumiskokkuleppe BPE Kinnisvaraeksperdiga (OÜ Kinnisvaraekspert - toim), et teenindada oma kliente Eestis, Lätis ja Leedus. DTZ Baltic hakkab kohe tegutsema," seisis teates.

DTZ Kesk-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika juht Menno Maas märkis samas, et DTZ Balticu loomine kinnitab tehingute laiendamist sellesse strateegiliselt tähtsasse regiooni.

Maas tunnistas läinud nädalal Äripäevale, et DTZ koostöö BPE Kinnisvaraeksperdiga algas ammu enne finantskriisi, kui DTZ Rootsi kontor alustas sealsete pankade tellimusel kinnisvara hindamist Balti riikides. Kuna koostöö sujus, teisi võimalikke partnereid ei otsitudki ja BPE saamine DTZ Balticuks on asjade loomulik jätk.

BPE Kinnisvaraeksperdi tegevjuht Tambet Tiits täpsustas, et ühinemine ei tähenda muudatusi ettevõtte omanikeringis, sest kokkulepe puudutab vaid edasist koostööd ja kaubamärgi kasutust. Tiits lisas, et loodab koostööst rahvusvahelise kinnisvaraettevõttega senisest suuremat välisinvesteeringute vahendamise mahu.

"DTZ Baltic omab parimaid võimalusi investeeringute nõustamisel, eksperthinnagute läbiviimisel, kinnisvara haldamisel. Ettevõtte tegevus muutub rahvusvahelisemaks. See puudutab nii välisriikide ettevõtete tegevust Balti riikides kui ka Balti riikide ettevõtete tegevust regiooni siseselt ja välisturgudel," märkis Tiits.

Maas ütles, Balti riikides on oodata kinnisvaraturu küpsemist. DTZ Balticu ülesanne on kombineerida kohalolu DTZ globaalse kogemuse ja kliendibaasiga. Kuna senised pinnad hakkavad rentnikele kitsaks jääma, on oodata rendituru elavnemist ja investorid otsivad taas võimalusi oma vaba raha paigutamiseks kinnisvarasse.

TAUST- BPE Kinnisvaraekspert tegutseb Eestis alates 1993. aastast ja teistes Balti riikides alates 1990ndate lõpust. Nii Lätis kui ka Leedus on Kinnisvaraeksperdil praegu kaks töötajat. Kogu ettevõttes töötab poolsada spetsialisti.

- 2008. ja 2009. aastal oli Kinnisvaraeksperdi käibeks 13 miljonit krooni. 2008. oldi kergelt kasumis ja järgneval aastal väikeses miinuses. 2010. aasta majandusandmeid äriregistris veel pole.- 1784. aastal tegevust alustanud DTZ-i võrgustik kattis enne BPEga liitumist 42 riiki ja 140 suuremat linna. DTZ võrgustikus töötab 10 000 inimest.- DTZi majandusaasta kestab 1. maist 30. aprillini. Praeguse majandusaasta esimesel kuuel kuul teenis DTZ käibena 159,3 mln naela, mille juures kujunes maksudeelseks kahjumiks 6 miljonit naela. Aasta enne seda oli sama perioodi käive 168,2 miljonit naela ja kahjum 20,6 miljonit naela. Majandusbuumi ajal kõrgustesse tõusnud ja viimaseil aastail järjepidevalt langenud DTZi aktsia maksab praegu börsil 0,25 naela.

OÜ Kinnisvaraekspert omanikudAivar Tomson, Aivar Roosik, Tambet Tiits (kõigil 25%)

Peeter Prisk, Jaanus Verte, Dag Kivila (kõigil 6,67%)Andres Sooniste (3,82%)Margit Sooniste (1,18%)Allikas: äriregister

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785